Šī gardā un veselīgā vistas filejas sacepuma recepte ir ideāla izvēle vakariņām. Vistas fileja ir liesa gaļa, kas ir bagāta ar olbaltumvielām un zemu tauku saturu, tāpēc tā ir lieliska izvēle tiem, kas vēlas uzturēt veselīgu dzīvesveidu. Tomāti un sīpoli piešķir ēdienam svaigumu un vitamīnus, bet siers piedod papildu garšu un tekstūru.
Kāpēc ir svarīgi ēst vistas gaļu?
Vistas fileja ir lielisks olbaltumvielu avots, kas ir būtisks muskuļu attīstībai un organisma atjaunošanai. Tā satur arī būtiskus vitamīnus un minerālvielas, piemēram, B6 vitamīnu, niacīnu (B3 vitamīns) un selēnu, kas veicina vielmaiņu un imūnsistēmas darbību. Lai padarītu šo ēdienu vēl veselīgāku, var izmantot zemu tauku saturu sieru vai pat aizvietot to ar augu izcelsmes sieru.
Padomi un variācijas:
- Tomātu vietā var izmantot ķiršu tomātus vai saulē kaltētus tomātus, kas piešķirs intensīvāku garšu.
- Siera vietā var izmantot arī mocarellu vai fetas sieru, kas ēdienam piešķirs citu garšas niansi.
- Lai piešķirtu sacepumam vēl vairāk dārzeņu, var pievienot papriku vai kabačus.
Kalorijas
Kopējās kalorijas šajā sacepumā ir aptuveni 1200 kcal. Viena porcija (ja sacepumu dala četrās porcijās) satur aptuveni 300 kcal.