Vistas filejas sacepums ar tomātiem, sīpoliem un sieru

2024-06-23 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Vistas filejas sacepums ar tomātiem, sīpoliem un sieru
Šī gardā un veselīgā vistas filejas sacepuma recepte ir ideāla izvēle vakariņām. Vistas fileja ir liesa gaļa, kas ir bagāta ar olbaltumvielām un zemu tauku saturu, tāpēc tā ir lieliska izvēle tiem, kas vēlas uzturēt veselīgu dzīvesveidu. Tomāti un sīpoli piešķir ēdienam svaigumu un vitamīnus, bet siers piedod papildu garšu un tekstūru.

Kāpēc ir svarīgi ēst vistas gaļu?

Vistas fileja ir lielisks olbaltumvielu avots, kas ir būtisks muskuļu attīstībai un organisma atjaunošanai. Tā satur arī būtiskus vitamīnus un minerālvielas, piemēram, B6 vitamīnu, niacīnu (B3 vitamīns) un selēnu, kas veicina vielmaiņu un imūnsistēmas darbību. Lai padarītu šo ēdienu vēl veselīgāku, var izmantot zemu tauku saturu sieru vai pat aizvietot to ar augu izcelsmes sieru.

Padomi un variācijas:

- Tomātu vietā var izmantot ķiršu tomātus vai saulē kaltētus tomātus, kas piešķirs intensīvāku garšu.
- Siera vietā var izmantot arī mocarellu vai fetas sieru, kas ēdienam piešķirs citu garšas niansi.
- Lai piešķirtu sacepumam vēl vairāk dārzeņu, var pievienot papriku vai kabačus.

Kalorijas

Kopējās kalorijas šajā sacepumā ir aptuveni 1200 kcal. Viena porcija (ja sacepumu dala četrās porcijās) satur aptuveni 300 kcal.

Sastāvdaļas

    • Vistas fileja: 4 lielās
    • Tomāti: 5 gabali
    • Sīpoli: 2 gabali
    • Ķiploki: 3 daivas
    • Apelsīns: 1 gabals
    • Saldskābā čili mērce: 4-5 ēdamkarotes
    • Majonēze: pēc garšas
    • Siers: pēc garšas
    • Sāls: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms vistas filejas sagriež mazākos gabalos un viegli izklapē ar gaļas āmurīti.
  2. 2. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus, saldskābo čili mērci, apelsīna sulu, sāli un majonēzi, tad kārtīgi samaisa un atstāj iemarinēties vismaz 30 minūtes.
  3. Reklāma
  4. 3. Kad vistas gaļa ir marinējusies, sagriež sīpolus un tomātus šķēlēs.
  5. 4. Cepeštrauku ieziež ar eļļu un kārtām liek tomātu, vistas gaļu un sīpolus.
  6. 5. Cep 220 grādu temperatūrā apmēram stundu. Īsi pirms cepšanas beigām pārkaisa ar rīvētu sieru un cep vēl 10 minūtes, līdz siers ir izkusis un zeltaini brūns.
  7. 6. Pasniedz ar rīsiem vai citām piedevām pēc izvēles.
  8. 7. Šī recepte ir lielisks veids, kā dažādot ikdienas maltīti un nodrošināt organismu ar nepieciešamajām uzturvielām, tajā pašā laikā baudot gardu un sātīgu ēdienu​.
Vistas filejas sacepums ar tomātiem, sīpoliem un sieru
Vistas filejas sacepums ar tomātiem, sīpoliem un sieru
Vistas filejas sacepums ar tomātiem, sīpoliem un sieru
Vistas filejas sacepums ar tomātiem, sīpoliem un sieru
Vistas filejas sacepums ar tomātiem, sīpoliem un sieru
Vistas filejas sacepums ar tomātiem, sīpoliem un sieru
Vistas filejas sacepums ar tomātiem, sīpoliem un sieru
Vistas filejas sacepums ar tomātiem, sīpoliem un sieru
Vistas filejas sacepums ar tomātiem, sīpoliem un sieru
Vistas filejas sacepums ar tomātiem, sīpoliem un sieru
Vistas filejas sacepums ar tomātiem, sīpoliem un sieru
Vistas filejas sacepums ar tomātiem, sīpoliem un sieru
Vistas filejas sacepums ar tomātiem, sīpoliem un sieru
Vistas filejas sacepums ar tomātiem, sīpoliem un sieru
Vistas filejas sacepums ar tomātiem, sīpoliem un sieru
Kuskuss ar dārzeņiem un vistu
(1)
Gards vistas šķiņķīšu šašliks
(1)
Vistas krēmzupa ar pupiņām
(1)
Krāsnī cepta vistas fileja ar parmezāna sieru un skāba krējuma mērci
(1)