Zemeņu sīrups

2022-08-25 Receptes autors Worldrecipes.lv

Zemeņu sīrups
Šī recepte man mantojumā nākusi no vīramātes, par ko viņai vislielākais paldies, jo tik garšīgu zemeņu sīrupu man līdz šim nav nācies garšot.

Sastāvdaļas

    • zemenes
    • citronskābe
    • ūdens

    Pagatavošana

  1. 1. Jārēķinās, ka šā sīrupa gatavošanai nepieciešamas 24 stundas, tāpēc vislabāk tā gatavošanu uzsākt vakarā.
  2. 2. Uz katriem 2 litriem zemeņu liek 1 ēdamkaroti citronskābes un 1 litru vārīta, vēl karsta ūdens.
  3. Reklāma
  4. 3. Atstāj ievilkties līdz nākamajam rītam. No rīta nolej sulu citā traukā, bet zemenēm no jauna pievieno citronskābi un ūdeni tādā pašā daudzumā kā iepriekš.
  5. 4. Vakarā atkal nolej no zemenēm izveidojušos sulu. Nolietajai sulai pieber cukuru - uz katru litru sulas 300 - 350 g. Liek vārīties, ik pa laikam nosmeļ putas, karstu lej pudelēs.
  6. 5. No 1 litra zemeņu iegūst ~1,3 l sīrupa.
  7. 6. Piezīmes: Sīrupa uzglabāšanai vislabāk izmantot nemazgātas stiprā alkohola /ne mazāk kā 35°/ pudeles.
Šokolādīgais saldējums - Šoko karalis
(1)
Ābolu saldējums ar Ziemassvētku garšu
(1)
Banānu maize ar biezpienu un ananāsiem
(1)
Cakes Pop's jeb kūciņas uz kociņa
(1)
Zemenes šampanieša želejā
(1)