Banānu maize ar biezpienu un ananāsiem

2023-05-10 Receptes autors Worldrecipes.eu

Banānu maize ar biezpienu un ananāsiem
Jāatzīst, ka neesmu liels saldo konditorejas izstrādājumu cienītājs (ja neskaita dažas ļoti populāras kūkas, bet tā ir cita kategorija), taču pēdējā laikā, kad laikapstākļi aiz loga kļūst arvien sliktāki, esmu pievērsies miltu un cukura skapim. Es nezinu, vai tas ir slikti vai labi. Lai vai kā, šorīt mani pamodināja doma par banānu maizi. Bet ne tikai banānu - ar biezpienu un ananāsiem. Recepti biju redzējusi kādā YouTube kanālā. Nu, tā nav pārāk izplatīta kombinācija, tāpēc nebiju īsti pārliecināta, vai tā izdosies laba. Bet sanāca - ne pārāk salda, mitra, sātīga, ļoti garšīga un diezgan fotogēniska banānu maize ar biezpienu. Vai ir vērts pamēģināt? Ja jums patīk biezpiens un mitra banānu maize, kāpēc ne? Man personīgi šī maize ļoti patika, un es to noteikti atkārtošu vēl ne reizi vien.

Piezīme: Kad gatavojos gatavot, maniem virtuves svariem beidzās baterijas, tāpēc visu mērīju mililitros un 200 mililitru glāzē.

Padoms: Ja jums patīk nedaudz saldāki konditorejas izstrādājumi, varat palielināt cukura daudzumu.

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    Banānu maizei: 
    • Ja banāni ir ļoti nogatavojušies: 3 (ja tie ir ļoti lieli, pietiek ar diviem).
    • milti: 1 glāze
    • olas: 1
    • brūnais cukurs: 0,5 glāze
    • baltais cukurs: 0,25 glāze
    • eļļa: 60 mililitri (es izmantoju rapšu)
    • grieķu jogurts: 2 ēdamkarotes.
    • cepamais pulveris: 1 tējkarote
    • sāls: šķipsniņa
    Biezpiena un ananāsu pildījumam:
    • Siera biezpiens: 200 grami.
    • cukurs: 3 pilnas ēdamkarotes
    • olas: 1
    • milti: 2 ēdamkarotes
    • citronu sula: nedaudz
    • vaniļas cukurs: 0,5 tējkarote
    • konservēti ananasi: 0,5 kannas

    Recipe Directions

  1. 1. Vispirms banānus saberziet ar dakšiņu.
  2. 2. Tad lielā bļodā līdz gludai masai sakult olu, brūno un balto cukuru, jogurtu un eļļu.
  3. Reklāma
  4. 3. Pievienojiet banānus putukrējumam un vēlreiz saputojiet.
  5. 4. Sajauc miltus, cepamo pulveri un sāli.
  6. 5. Sauso maisījumu ielej cepeškrāsnī un maisa, līdz vairs nav sausu miltu.
  7. 6. Pagatavo pildījumu: Biezpiena biezpienu saputo ar cukuru, olu, miltiem, vaniļas cukuru un nedaudz svaigas citrona sulas. Ja vēlaties ļoti gludu masu, varat biezpienu izlaist caur sietu (es to nedarīju).
  8. 7. Sagrieziet ananāsus kvadrātiņos, pievienojiet tos krējuma maisījumam un samaisiet.
  9. 8. Ielieciet pusi mīklas cepamajā traukā (es uzskatu, ka šim nolūkam vislabāk der silikona trauks - to ir viegli izņemt un nav nepieciešams papildu tauki), tad pievienojiet pildījumu un pēc tam atkal pārklājiet to ar atlikušo mīklu.
  10. 9. Cepiet cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 60 minūtes.
  11. 10. Ļaujiet atdzist, izņemiet no cepamā trauka un nogaršojiet. Man personīgi vislabāk garšo, kad tas ir kādu laiku nogatavojies. Garšīgi!
Banānu maize ar biezpienu un ananāsiem
Banānu maize ar biezpienu un ananāsiem
Bezgalgardā biezpienkūka
(2)
Rabarberu pīrāgs ar biezpienu
(1)
Biezpiena plātsmaize ar cepamo pulveri (26 x 35) - garšīgas receptes
(1)
Apgāztā biezpienkūka
(1)
Biezpiena kūka ar banāniem
(2)
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
(1)