Labs vakars!
Aizvakar našķējoties gar ledusskapi, uzgāju diezgan pasen pirktu saldējuma paku. Palicis bija tieši tik daudz, lai pietiktu man. Tad nu sagaidījusi, kad atvases aizgājušas gulēt, ķēros pie saldējuma likvidācijas. Ēdot secināju, ka nu jā... nav tāds, kā manis pašas gatavots. Tagad es te tā iedomīgi, raucot degunu par augu taukiem. Un ka vispār sen neesmu gatavojusi saldējumu. Pie tam, zilais saldējuma ķocītis, no kura es mielojos, lieti noderētu saimniecībā. Vai tas nozīmē, ka sāku kļūt līdzīga mammai, kurai visi margarīnu trauciņi noder priekš aukstās gaļas? Es ceru, ka nē. Jo šoreiz gatavojot saldējumu, sanāca tieši 1l, tiesa, tagad no tā litra vien maza daļa palikusi.
Ak jā, atgriežoties pie saldējuma gatavošanas. Tā kā man bija plānā gatavot piparkūku mīklu, tad nu nolēmu, kā būtu, ja piparkūku garšvielas izmantotu saldējumā? Ja nemaldos, bija Ekselencei saldējums ar žāvētu ābolu un piparkūku garšu. Hmm... doma nav slikta. Jāpamēģina. Gatavais saldējums sanāca trekns, tā ir, ka reti gatavo pati un garšīgs. Atvases, ja neapstādinātu, noēstu visu pa tīro.