Biezpiena - baltās šokolādes kūka

2024-06-25 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Biezpiena - baltās šokolādes kūka
Biezpiena - baltās šokolādes kūka ir izcila izvēle desertiem, kas apvieno maigo biezpiena tekstūru ar bagātīgo baltās šokolādes garšu. Šī kūka ir ne tikai garšīga, bet arī uzturvielām bagāta. Biezpiens ir lielisks olbaltumvielu avots, kas veicina muskuļu augšanu un atjaunošanos, kā arī sniedz ilgstošu sāta sajūtu. Papildus tam, baltā šokolāde nodrošina enerģiju un uzlabo garastāvokli.

Alternatīvi, ja neesat baltās šokolādes cienītājs, varat izmantot tumšo vai piena šokolādi, kas arī lieliski papildinās biezpiena garšu. Dekorēšanai var izmantot dažādas ogas, riekstus vai žāvētus augļus, kas piešķirs kūkai interesantu tekstūru un papildinās garšas buķeti.

Kopējais kaloriju daudzums:

Šī kūka kopumā satur aptuveni 3500 kalorijas. Viena porcija, pieņemot, ka kūku sadalīsiet 12 daļās, satur apmēram 290 kalorijas.

Sastāvdaļas

    26cm diametra formai:
    • Selgas šokolādes cepumi: 2 paciņas
    • Sviests: 1/2 paciņa
    • Vājpiena biezpiens: 500 g
    • Baltā šokolāde: 3 tafeles
    • Saldais krējums: 200 ml
    • Vaniļas cukurs: 1 paciņa
    • Cukurs: 2-3 ēdamkarotes
    • Želatīns: 1 paciņa (20 g)
    • Dzērveņu sukādes
    • Kivi
    • Kokteiļu ķirsīši

    Pagatavošana

  1. 1. Dekorēšanas varianti: Pēdējās trīs sastāvdaļas var aizvietot ar citām.
  2. 2. Dzērveņu vietā var izmantot svaigas ogas vai iztikt bez tām.
  3. Reklāma
  4. 3. Pamatnes sagatavošana: Sasmalciniet šokolādes cepumus, pievienojiet mīkstu sviestu un rūpīgi samaisiet. Masu izklājiet kūkas formā un ievietojiet ledusskapī, kamēr gatavosiet krēmu.
  5. 4. Šokolādes sagatavošana: Baltā šokolāde jākausē ūdens peldē. Biezpienu sajauciet ar cukuru un blenderējiet līdz viendabīgai masai. Pievienojiet izkusušo šokolādi un vēlreiz samaisiet.
  6. 5. Krējuma pievienošana: Saputojiet saldo krējumu ar vaniļas cukuru, līdz veidojas stingras putas, un pievienojiet biezpiena masai.
  7. 6. Želatīna sagatavošana: Želatīnu uzbriediniet ar ūdeni (1 ēdamkarote želatīna uz 4 ēdamkarotēm ūdens) un izkausējiet.
  8. 7. Pievienojiet želatīnu biezpiena masai un samaisiet. Pievienojiet sukādes vai citus augļus un lejiet masu uz cepumu pamatnes.
  9. 8. Kūku ievietojiet ledusskapī, līdz masa sacietē.
  10. 9. Dekorēšana: Kad masa ir sacietējusi, kūku dekorējiet pēc savas gaumes un pasniedziet.
  11. 10. Nobeigums: Šī kūka ir lielisks papildinājums jebkuram svētku galdam vai vienkārši gardumam ikdienā. Tā ir ne tikai garšīga, bet arī veselīga alternatīva daudzām tradicionālajām siera kūkām. Lai labi garšo!
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
Banānu maize ar biezpienu un ananāsiem
(1)
Rabarberu pīrāgs ar biezpienu
(1)
Bezgalgardā biezpienkūka
(2)
Biezpiena plātsmaize ar cepamo pulveri (26 x 35) - garšīgas receptes
(1)