Biezpiena plātsmaize ar cepamo pulveri (26 x 35) - garšīgas receptes

2023-05-16 Receptes autors Worldrecipes.lv

Biezpiena plātsmaize ar cepamo pulveri (26 x 35) - garšīgas receptes
Daudzums paredzēts pannai 26 cm reiz 35 cm. Apmēram. Labāk, ja ir panna ar augstākām malām, vairāk par 4cm. Jo var gadīties, ka biezpiena masa neietilpst visā pannā, kaut kas paliek pāri. Bet ja man tā gadās, tad palikušo masu sadalu mazās formītēs un izcepu mazus biezpiena keksiņus.

Sākumā izcepam smilšu mīklas apakšu.

Sastāvdaļas

    • 175g margarīns vai sviests
    • 100g cukurs
    • 350g milti
    • 1 ola
    • cepamais pulveris
    1. variants:
    • 1kg biezpiena, pilnpiena
    • 8 olu dzeltenumi
    • 8 olu baltumi
    • 300g cukurs
    • 75g eļļa
    • 100ml ūdens
    • vaniļas cukurs vai vaniļas esence
    • 100g rozīnes vai aprikozes vai cukāti (pēc vēlmēm)
    2. variants:
    • 1kg biezpiena, pilnpiena
    • 170g sviests vai margarīns
    • 8 olas
    • 300g cukurs
    • 100g milti
    • vaniļas cukurs vai vaniļas esence
    • 100g rozīnes vai aprikozes vai cukāti

    Pagatavošana

  1. 1. Margarīnu saputo ar cukuru un olu, piemaisa miltus ar cepamo pulveri. Ātri samīca mīklu un ieklāj formā. Sadursta ar dakšu un mazliet nocep. Tikai tā, lai nav jēla.
  2. 2. Sagatavojam biezpiena masu.
  3. Reklāma
  4. 3. 1. variants: Olu baltumus saputo ar cukuru stingrās putās. Biezpienu, ja tas nav paciņu biezpiens, sākumā vajadzētu samalt vai izberzt caur sietu.
  5. 4. Biezpienu saputo ar olu dzeltenumiem, pamazām pielej eļļu un ūdeni, pieliek vaniļu.
  6. 5. Biezpiena masā iecilā olu baltumus.
  7. 6. Formā uz izceptās smilšu mīklas pamatnes uzber rozīnes vai ko citu pēc jūsu gaumes. Pāri klāj biezpiena masu. Izlīdzina.
  8. 7. Cep sākumā 200 grādos apmēram 10, 15 minūtes, tad nogriež uz 175 grādiem un turpina cept, kamēr virsma smuki brūna.
  9. 8. 2. variants: Smilšu mīklas apakša tā pati.
  10. 9. Puto biezpienu (samaltu vai sablenderētu) kopā ar margarīnu.
  11. 10. Pēc tam pieputo olas un cukuru, vaniļu. Pēdējo iemaisa miltus. Uz pamatnes uzber rozīnes, klāj pāri masu.
  12. 11. Cep pirmās 10,15 min. 200 grādos, tad nogriež uz 180 grādiem. Cep kamēr dzeltenbrūns.
Rabarberu pīrāgs ar biezpienu
(1)
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
(1)
Bezgalgardā biezpienkūka
(2)
Banānu maize ar biezpienu un ananāsiem
(1)