Rabarberu pīrāgs ar biezpienu

2023-05-09 Receptes autors Garšu karuselis

Rabarberu pīrāgs ar biezpienu
Rabarberu sezona rīt pilnā sparā. Šoreiz kaut kas ātrs un vienkāršs- kārtainā mīkla, rabarberi un biezpiena krēms. Šis pīrāgs mums pazuda tik ātri kā nevienai plātsmaizei sapņos nerādījās. Biju izbrīnīta, jo recepte likās par prastu. Bet nu šī laikam bija tā reize, kad velosipēds nav jāizgudro un jo vienkāršāk, jo labāk.

Sastāvdaļas

    • 200 g kārtainā mīkla (izmantoju rauga kārtaino mīklu no Tešla)
    • 1 ēd.k. kartupeļu ciete
    • 400 g rabarberi
    • 7 ēd.k. cukurs
    • 400 g biezpiens
    • 3 olas
    • 1 tējk. vaniļas cukurs

    Pagatavošana

  1. 1. Kārtaino mīklu atsaldē, izrullē un ieliec formā. Virsū uzkaisi kartupeļu cieti. Tas ir vajadzīgs lai cepoties rabarberu sula nesaslapina mīklu.
  2. formā
  3. 2. Rabarberus sagriež nelielos gabalos un ieber formā. Virsū uzkaisi 3 ēd.k. cukura.
  4. rabarberus
    Reklāma
  5. 3. Pagatavo biezpiena pildījumu. Biezpienu, olas, vaniļas cukuru un atlikušās 4 ēd.k. cukura sablendē un ielej formā uz rabarberiem.
  6. pagatavo biezpiena pildījumu
  7. 4. Liec pīrāgu cepties cepeškrāsnī 200 grādos uz 25-30 minūtēm. Pirms pasniegšanas atdzesē. Labu apetīti!
Banānu maize ar biezpienu un ananāsiem
(1)
Bezgalgardā biezpienkūka
(2)
Biezpiena plātsmaize ar cepamo pulveri (26 x 35) - garšīgas receptes
(1)
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
(1)