Bezgalgardā biezpienkūka

2024-06-08 Receptes autors Worldrecipes.lv

Bezgalgardā biezpienkūka
Biezpienkūkas bieži tiek uzskatītas par laikietilpīgām un sarežģītām, taču tas nav attiecināms uz šo recepti. "Bezgalgardā biezpienkūka" ir īpaša ar savu vienkāršo pagatavošanas procesu un izcilajām garšas īpašībām. Biezpiens ir šīs kūkas galvenā sastāvdaļa, un tā ir būtiska cilvēka uzturā, jo tas ir bagāts ar kalciju, proteīniem un vitamīniem, kas stiprina kaulus un muskuļus.

Ja vēlaties mainīt dažus no receptes komponentiem, ir vairāki alternatīvi varianti. Sviesta vietā var izmantot kokosriekstu eļļu, kas kūkai piešķirs eksotisku garšu. Parastā cukura vietā var izmantot brūno cukuru vai medu, kas piedos viegli karamelizētu piegaršu. Turklāt, ja citrona vietā vēlaties izmantot citu citrusaugļu sulu, var izvēlēties apelsīnu vai laimu, kas piešķirs kūkai atsvaidzinošu garšu.

Sastāvdaļas

    • 200g sviests (alternatīva: kokosriekstu eļļa)
    • 150g cukurs (alternatīva: brūnais cukurs, medus)
    • 300g milti
    • 2 tējkarotes cepamais pulveris
    • 1kg biezpiens
    • 6 olas
    • 150g cukurs
    • 1 citrons (alternatīva: apelsīns, laims)
    • Vaniļas cukurs
    • 250ml saldais krējums

    Pagatavošana

  1. 1. Gatavošanas uzsākšana: Sākotnēji mīklu sagatavosim no miltiem, istabas temperatūrā esoša sviesta, 150g cukura un 2 tējkarotēm cepamā pulvera. Šīs sastāvdaļas sajaucam bļodā un ar rokām samīcam līdz drupačām.
  2. 2. Drupaču sagatavošana: Izveidojušās drupačas var izmantot arī plātsmaižu pārkaisīšanai. Tālāk pagatavojam biezpiena pildījumu kūkai. Sajaucam biezpienu ar 6 olu dzeltenumiem, kārtīgi samaisām. Ja biezpiens ir ļoti graudains, to var sablenderēt, izmalt caur gaļas mašīnu vai izberzt caur sietiņu.
  3. Reklāma
  4. 3. Biezpiena pildījums: Pievienojam 150g cukura, citrona miziņu un citrona sulu. Kārtīgi samaisām. Citronu var likt pēc garšas. Šoreiz izmantojam 1/2 citrona sulu.
  5. 4. Krējuma un olu baltumu sagatavošana: Atsevišķos traukos sakuļam 250ml saldā krējuma (var izmantot mazāk, cik vienā paciņā ir) ar vaniļas cukuru un 6 olu baltumus ar šķipsniņu sāli. Olu baltumus sakuļ stingrās putās un lēnām iecilājam biezpiena masā.
  6. 5. Gatavošanās cepšanai: Pēc kārtīgas samaisīšanas pagaršojam. Izvēlamies cepamo formu. Maza cepeškrāsns gadījumā izmantojam divas 24cm diametra apaļās formas vai lielo cepeškrāsns plāti.
  7. 6. Drupaču izkārtošana: 2/3 no kopējā drupaču daudzuma vienmērīgi izkaisām uz cepamās formas.
  8. 7. Biezpiena masas uzklāšana: Uzklājam biezpiena masu un uzberam atlikušo drupaču mīklu.
  9. 8. Cepšana: Cepam cepeškrāsnī apmēram 200 grādos 45 minūtes, līdz augšējā kārta kļūst apetelīgi brūna un iedurot kociņu, ārā nenāk "jēls" biezpiens.
  10. 9. Pasniegšana: Atdzesējam un pasniedzam viesiem vai paši baudām. Biezpiena masu var papildināt ar rozīnēm (iepriekš uzbriedinātām ūdenī un apvīļātām miltos), sukādēm, augļiem u.c. Taču lieliski garšo arī šī vienkāršotā versija bez "uzlabojumiem". Labu apetīti!
  11. 10. Taupīgs padoms: Ja drupaču mīkla ir par daudz, to droši var uzglabāt maisiņā vai trauciņā saldētavā.
  12. 11. Izbaudiet šo gardo biezpienkūku un pārliecinieties, cik viegli to ir pagatavot!
Bezgalgardā biezpienkūka
Bezgalgardā biezpienkūka
Bezgalgardā biezpienkūka
Bezgalgardā biezpienkūka
Bezgalgardā biezpienkūka
Bezgalgardā biezpienkūka
Bezgalgardā biezpienkūka
Bezgalgardā biezpienkūka
Bezgalgardā biezpienkūka
Bezgalgardā biezpienkūka
Bezgalgardā biezpienkūka
Bezgalgardā biezpienkūka
Bezgalgardā biezpienkūka
Snickers kūka
(3)
Šokolādes kūka ar valriekstiem
(1)
Vegānu burkānu kūka ar kokosriekstu glazūru
(1)
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
(1)
Mandeļu kūka
(2)