Chicken tetrazzini - makaroni ar vistas gaļu un krēmveida siera mērci

2023-05-08 Receptes autors Worldrecipes.eu

Chicken tetrazzini - makaroni ar vistas gaļu un krēmveida siera mērci
Vai zinājāt, kuras mājās gatavotu ēdienu receptes ir vispopulārākās pasaulē? Nesen tika publicētas desmit populārākās receptes, kuras cilvēki visvairāk meklē Google.

Izrādās, ka visbiežāk meklētās receptes bija zaļo pupiņu sautējums un Briseles kāposti. Ļoti populāra ir arī gvakamole - meksikāņu mērce, ko gatavo no avokado un dārzeņiem.

Pirmajā desmitniekā iekļuva arī cūkgaļas cepetis ar kaulu, tītars ar mērci un divi saldēti deserti. Divi vistas gaļas ēdieni arī iekļuva visvairāk meklēto recepšu desmitniekā. Viens no tiem bija vistas gaļa Marsala mērcē, bet otru mēs šoreiz vēlamies jums piedāvāt. Jums patiks. "Tetrazzini" vistas gaļa ar sieru un makaroniem ir ļoti sātīgs, biezs un viegli pagatavojams ēdiens, kas nosaukts itāļu operas zvaigznes Luīzes Tetrazzini vārdā.

Tas tika izstrādāts Amerikas Savienotajās Valstīs pagājušā gadsimta pirmajā desmitgadē. Pa to laiku tas ir ieguvis visdažādākās variācijas, piemēram, vistas gaļu aizstājot ar tītara gaļu, mocarellu aizstājot ar cieto sieru, pievienojot riekstus, bet ne sēnes utt. 

Šoreiz mēs iepazīstināsim ar recepti, kas internetā ir saņēmusi visvairāk uzslavu. Šajā ēdienā makaroni siera mērcē ir ideāls "draugs" sulīgai vistas gaļai un sēnēm. Kad makaroni tiek cepti krēmīgā siera mērcē, daļa no tās iesūcas makaronos.

Šīs divas garšas rada kaut ko fantastisku, ko ēdāji ne reizi vien lūdz pievienot savam šķīvim. 

Ļoti garšīgs, viegli pagatavojams ēdiens, kas patiks gan pieaugušajiem, gan bērniem un kas ir ļoti garšīgs arī sasildīts. Ja pēc pirmās ēdienreizes paliek tikai...

Ingredients

    • spageti: 340 grami (vai linguine makaroni)
    • Vistas krūtiņas bez kauliem: 4 vidēja lieluma (~ 900 gramu)
    • sēnes: 400 grami (sagrieztas šķēlītēs)
    • sīpols: 1 vidēja lieluma
    • ķiploki: 3-4 daiviņas
    • Sāls
    • pipari
    • olīveļļa
    Krēmveida siera mērcei:
    • Sviests: 4 ēdamkarotes sviesta.
    • milti: trešdaļa tases
    • vistas buljons: 2 glāzes
    • citronu sula: 1 ēd.k.
    • piens: 1 glāze
    • skābais krējums: 0,5 glāze
    • rīvēts mocarellas siers: 2 tasītes
    • Pētersīļi

    Recipe Directions

  1. 1. Vispirms pagatavojiet makaronus, bet nepārvāriet tos, lai tie paliktu stingri - tie vēlāk izcepsies cepeškrāsnī. Pārlejiet ar aukstu ūdeni.
  2. 2. Dziļā pannā vai katliņā izkausējiet vienu ēdamkaroti sviesta, pievienojiet ēdamkaroti olīveļļas un uzkarsējiet.
  3. Reklāma
  4. 3. Apkaisiet vistas krūtiņas ar pusi tējkarotes sāls un ceturtdaļu tējkarotes piparu.
  5. 4. Ielieciet pannā un cepiet apmēram 4 minūtes no katras puses.
  6. 5. Liek uz kapājamā dēlīša un sagriež gabaliņos, kas ir aptuveni kumosa lieluma.
  7. 6. Tajā pašā pannā vai katlā pievienojiet vēl 3 ēdamkarotes eļļas un pievienojiet sasmalcinātus sīpolus, sēnes un ķiplokus. Apcep apmēram 2 minūtes.
  8. 7. Ievietojiet sēnes bļodā un pannā pievienojiet 4 ēdamkarotes sviesta, iemaisiet miltus un apcepiet apmēram 60 sekundes.
  9. 8. Lēnām pievienojiet buljonu, citrona sulu, sāli un piparus un labi saputojiet. Iejauc pienu un skābo krējumu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  10. 9. Samaisiet vistas gaļu, sēnes, nūdeles un mērci un pievienojiet sasmalcinātus pētersīļus.
  11. 10. Ielejiet visu ietaukotā cepamajā traukā un pārkaisa ar rīvētu mocarellas sieru.
  12. 11. Pārklājiet ar foliju vai vāku un cepiet cepeškrāsnī apmēram pusstundu 180 grādu temperatūrā.
  13. 12. Tad noņemiet vāku un cepiet vēl apmēram 15 minūtes. Pasniedziet un baudiet!
Pikantā vistas siera zupa ar pupiņām un ķiplokiem
(1)
"Viltotais mexikānis" sautējums ar vistu
(1)
Vista kokosā, karijā ar dārzeņiem
(1)
Cālis a la china style
(1)
Vistas gaļas plācenīši
(3)