Sautēti (šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu ir sātīgs un garšīgs ēdiens, kas iecienīts daudzās latviešu ģimenēs. Šī recepte ne tikai atgādina par bērnības maltītēm, bet arī piedāvā uzturvielām bagātu ēdienu, kas piemērots jebkurai dienas maltītei. Vistu stilbiņi ir izcils olbaltumvielu avots, kas nepieciešams muskuļu veidošanai un ķermeņa atjaunošanai. Burkāni, savukārt, ir bagāti ar beta-karotīnu, kas ir svarīgs acu veselībai, un šķiedrvielām, kas uzlabo gremošanu.
Alternatīvas sastāvdaļas
Ja vēlaties dažādību, varat aizstāt vistu stilbiņus ar vistas šķiņķīšiem vai vistas fileju. Skābo krējumu var aizstāt ar grieķu jogurtu, lai samazinātu kaloriju daudzumu, vai ar saldo krējumu, lai iegūtu maigāku garšu. Burkānus var papildināt ar citiem dārzeņiem, piemēram, papriku vai selerijām.
Receptes padomi
Lai piešķirtu ēdienam īpašu garšu, stilbiņus varat iemarinēt ar sojas mērci un medu pirms cepšanas. Tas piešķirs gaļai vieglu saldumu un padarīs to vēl sulīgāku.
Veselības ieguvumi un trūkumi
Galvenie veselības ieguvumi no šīs receptes ir augstais olbaltumvielu saturs un labvēlīgā ietekme uz acīm, pateicoties burkāniem. Tomēr, ja lietojat daudz skābo krējumu, tas var palielināt ēdiena tauku un kaloriju daudzumu, tāpēc tiem, kas vēlas samazināt svaru, ieteicams izvēlēties vieglākas alternatīvas, piemēram, grieķu jogurtu.
Kalorijas
Šajā receptē kopā ir aptuveni 2000 kalorijas. Vienā porcijā ir aptuveni 500 kalorijas.