Sautēti(šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu

2022-09-18 Receptes autors Worldrecipes.eu

Sautēti(šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
No šodienas, es tā kā ar vienu kāju esmu uzsākusi darba ļaužu gaitas. Cik ilgi, tas ir cits jautājums, par kuru šonedēļ domāt negribas. Kāpēc tieši šonedēļ? Tāpēc ka šonedēļ ir tikai apmācības, lai saprastu kas ir kas un vai to spēs celt.

šodien bija ārkārtīgi liels vilinājums neko negatavot. Atstāt visu uz makaroniem ar cīsiņiem, taču tad ierunājās sirdsbalss. Kas zin! Varbūt nākošnedēļ metīšos ar pilnu krūti darbā, tad gatavošanai vienkārši nepietiks ne spēka, ne laika. Tāpēc pārvarēju savu slinkumu un gatavoju mūsmājās sen negatavotu ēdienu. Ēdienu klasiku, vēl vienu bērnības garšu. Šmorētas vistu stilbus. Ak, bērnībā šī maltīte tika uzņemta ar sajūsmu. Tiesa, parasti tika šmorēta vesela vista, kas sagriezta gabalos. Līdz ar to, parasti bija cīniņš tieši pēc stilbiņa. Tas pagatavotajam ēdienam piešķīra īpašu nozīmi un garšu. Tagad šmorēju tikai stilbiņus, kas savā ziņā ir ērti - neviens necīnās dēļ stilbiņa. Taču laupa šo mazo burvību! Nu neko... dzīve skarba!

Ingredients

    • 1kg vistu stilbiņu
    • 1 palielu sīpolu
    • 1 vidēji lielu burkānu
    • 3 ķiploku daivas
    • 200ml skābā krējuma
    • Garšvielas - sāls, pipari, smaržīgie pipari, kaltēti zaļumi, lauru lapas, cukurs.
    • eļļa cepšanai

    Recipe Directions

  1. 1. Sākumā vistu stilbiņu sakarsētā pannā viegli apcep un kārto katlā, kur notiks visa šmorēšana.
  2. 2. Pārkaisa ar garšvielām. Sāli, kaltētiem zaļumiem, pipariem. Pievieno smaržīgos piparus un lauru lapas.
  3. Reklāma
  4. 3. Notīra sīpolu, burkānu un ķiploku. Burkānu sarīvē un ber katlā, sīpolu un ķiplokus sakapā un arī pievieno katlam. Pēc tam pārlej ar ūdeni, tā lai nedaudz apsedz.
  5. 4. Liek sākumā uz lielas uguns, līdz pirmajam burbulim, pēc tam uz mazas un sautē apmēram 30-45minūtes. Pēc tam pievieno skābo krējumu un pasautē vēl 15 minūtes. Ja ir vēlme, var pietumēt ar miltiem. Un sevē galdā!
  6. 5. Mmm... bērnības garša un atmiņas. Labu apetīti!
Sautēti(šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti(šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti(šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti(šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti(šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti(šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti(šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti(šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti(šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti(šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti(šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti(šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti(šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti(šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti(šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti(šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Pikantie vistu spārniņi saldskābā mērcē
(1)
Viltotais vistas cepetis
(1)
Kokosriekstu pienā sautēta vista
(1)
Vistu spārniņi sojas un medus marinādē
(1)
"Viltotais mexikānis" sautējums ar vistu
(1)
Vistas krēmzupa
(1)