Sautēti (šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu

2024-07-02 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Sautēti (šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti (šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu ir sātīgs un garšīgs ēdiens, kas iecienīts daudzās latviešu ģimenēs. Šī recepte ne tikai atgādina par bērnības maltītēm, bet arī piedāvā uzturvielām bagātu ēdienu, kas piemērots jebkurai dienas maltītei. Vistu stilbiņi ir izcils olbaltumvielu avots, kas nepieciešams muskuļu veidošanai un ķermeņa atjaunošanai. Burkāni, savukārt, ir bagāti ar beta-karotīnu, kas ir svarīgs acu veselībai, un šķiedrvielām, kas uzlabo gremošanu.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja vēlaties dažādību, varat aizstāt vistu stilbiņus ar vistas šķiņķīšiem vai vistas fileju. Skābo krējumu var aizstāt ar grieķu jogurtu, lai samazinātu kaloriju daudzumu, vai ar saldo krējumu, lai iegūtu maigāku garšu. Burkānus var papildināt ar citiem dārzeņiem, piemēram, papriku vai selerijām.

Receptes padomi

Lai piešķirtu ēdienam īpašu garšu, stilbiņus varat iemarinēt ar sojas mērci un medu pirms cepšanas. Tas piešķirs gaļai vieglu saldumu un padarīs to vēl sulīgāku.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Galvenie veselības ieguvumi no šīs receptes ir augstais olbaltumvielu saturs un labvēlīgā ietekme uz acīm, pateicoties burkāniem. Tomēr, ja lietojat daudz skābo krējumu, tas var palielināt ēdiena tauku un kaloriju daudzumu, tāpēc tiem, kas vēlas samazināt svaru, ieteicams izvēlēties vieglākas alternatīvas, piemēram, grieķu jogurtu.

Kalorijas

Šajā receptē kopā ir aptuveni 2000 kalorijas. Vienā porcijā ir aptuveni 500 kalorijas. 

Sastāvdaļas

    • Vistu stilbiņi: 1kg
    • Liels sīpols: 1 gab
    • Vidēji liels burkāns: 1 gab
    • Ķiploku daivas: 3 gab
    • Skābais krējums: 200ml
    • Garšvielas: sāls, pipari, smaržīgie pipari, kaltēti zaļumi, lauru lapas, cukurs
    • Eļļa cepšanai

    Pagatavošana

  1. 1. Vistu stilbiņus viegli apcep sakarsētā pannā un kārto katlā, kur notiks šmorēšana.
  2. 2. Pārkaisa ar garšvielām – sāli, kaltētiem zaļumiem, pipariem. Pievieno smaržīgos piparus un lauru lapas.
  3. Reklāma
  4. 3. Notīra sīpolu, burkānu un ķiploku. Burkānu sarīvē, sīpolu un ķiplokus sakapā. Visus dārzeņus pievieno katlā un pārlej ar ūdeni, lai tie nedaudz apsedz.
  5. 4. Liek uz lielas uguns līdz pirmajam burbulim, pēc tam uz mazas uguns un sautē 30-45 minūtes. Pievieno skābo krējumu un sautē vēl 15 minūtes. Ja vēlaties, var sabiezināt ar miltiem.
  6. 5. Pasniedz karstu, izbaudot bērnības garšas un atmiņas.
  7. 6. Kopsavilkums: Šī recepte ir lielisks veids, kā apvienot tradicionālās latviešu garšas ar mūsdienīgu pieeju ēdiena gatavošanā. Sautēti vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu ir ne tikai garšīgi, bet arī uzturvielām bagāti, piedāvājot daudzveidīgu un veselīgu maltīti visai ģimenei.
  8. 7. Izmantojot šos padomus un alternatīvas, varat pielāgot šo recepti savām vēlmēm un vajadzībām, nodrošinot gan garšas baudījumu, gan uzturvērtību.
Sautēti (šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti (šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti (šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti (šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti (šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti (šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti (šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti (šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti (šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti (šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti (šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti (šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti (šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti (šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti (šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Sautēti (šmorēti) vistu stilbiņi ar burkāniem un skābo krējumu
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
(2)
Kesadiljas ar vistu, kukurūza un siers
(1)
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
(1)
Ananasu karijs ar vistu
(1)
Saldskāba vistas gaļa ar dārzeņiem un olu nūdelēm
(1)
Bao maizītes ar kraukšķīgu vistas gaļu
(1)