Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm

2024-07-14 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm ir izcils ēdiens, kas ne tikai sniedz lielisku garšas baudījumu, bet arī nodrošina nepieciešamās uzturvielas. Vistas zupa jau izsenis ir bijusi populārs ēdiens, ko uzskata par ļoti veselīgu un atjaunojošu. Tajā apvienojas viegls un uzturvielām bagāts vistas buljons ar tomātiem un rīsu nūdelēm, radot sildošu un sātīgu maltīti, kas ir ideāli piemērota aukstām dienām vai pēc smagas darba dienas.

Alternatīvas sastāvdaļas

Vistas spārniņus var aizstāt ar vistas fileju vai stilbiņiem. Konservētos tomātus var nomainīt pret svaigiem, bet mango čili mērci var aizstāt ar jebkuru asu mērci vai svaigiem čili pipariem.

Receptes padomi

Lai zupa būtu vēl aromātiskāka, var pievienot svaigus garšaugus, piemēram, pētersīļus vai timiānu. Rīsu nūdeles var pievienot zupai tikai pirms pasniegšanas, lai tās nepārmirkst.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Vistas gaļa ir lielisks liesās olbaltumvielu avots, kas palīdz muskuļu atjaunošanā un uzturēšanā. Tomāti satur daudz antioksidantu, piemēram, likopēnu, kas palīdz cīnīties pret brīvajiem radikāļiem organismā. Rīsu nūdeles ir laba izvēle, jo tās ir viegli sagremojamas un piemērotas arī cilvēkiem ar glutēna nepanesību. Tomēr jāuzmanās ar sāls un asās mērces daudzumu, lai izvairītos no pārmērīga sāls patēriņa.

Kalorijas

Kopējais kaloriju daudzums: aptuveni 1200 kcal. Kalorijas vienā porcijā: aptuveni 300 kcal. 

Sastāvdaļas

    • Vistas spārniņi: 6 gab.
    • Konservētie tomāti: 3 mazās bundžas
    • Svaigi tomāti: 3 gab. (var izlaist, ja nav)
    • Sīpoli: 2 lieli
    • Ķiploku daivas: 4 gab.
    • Rīsu nūdeles: pēc vajadzības
    • Asa mērce (mango čili mērce): 1 ēd.k.
    • Cukurs: pēc garšas
    • Sāls: pēc garšas
    • Kaltēti zaļumi: pēc garšas
    • Pipari: pēc garšas
    • Lauru lapas: 2 gab.
    • Kaltēts baziliks: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Vistas spārniņus liek katlā ar ūdeni, pievieno sāli un uzvāra. Noņem putas, kas veidojas vārīšanas laikā.
  2. 2. Kamēr vista vārās, smalki sagriež sīpolus. Pēc putu noņemšanas pievieno sīpolus, lauru lapas, kaltētos zaļumus, melnos piparus un sablendētus svaigos tomātus. Samazina uguni un vāra, līdz vista kļūst mīksta (apmēram 40-50 minūtes).
  3. Reklāma
  4. 3. Izņem vistas spārniņus no zupas un ļauj tiem nedaudz atdzist. Zupai pievieno sablendētus konservētos tomātus ar trīs ķiploku daivām un uzvāra.
  5. 4. Nokasa gaļu no vistas spārniņiem un pievieno zupai. Pievieno asu mērci pēc izvēles, pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vairāk sāls vai cukura. Beigās pievieno rīsu nūdeles un vāra, līdz tās kļūst mīkstas. Pievieno atlikušos ķiplokus un kaltētu baziliku. Noņem no uguns un ļauj zupai nostāvēties dažas minūtes.
  6. 5. Pasniedz zupu karstu ar kraukšķīgām ceptām siermaizēm.
  7. 6. Kopsavilkums: Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm ir ne tikai garšīgs un sātīgs ēdiens, bet arī lielisks veids, kā uzņemt organismam nepieciešamās uzturvielas. Viegli pagatavojama un lieliski piemērota dažādām ēdienreizēm, šī zupa noteikti kļūs par vienu no jūsu iecienītākajiem ēdieniem.
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
Pēcsvētku ķirbja biezzupa
(1)
Biešu zupas sagatave
(1)
Biešu biezzupa ar kartupeļiem un burkāniem
(1)
Skābeņu zupa ar gaļu un olām
(1)
Pupiņu soļanka ar burkāniem
(1)
Pikantā vistas siera zupa ar pupiņām un ķiplokiem
(1)
Dārzeņu krēmzupa ar kokosriekstu pienu
(1)
Dievīgā ķirbja krēmzupa
(1)