Vistu spārniņi majonēzes adžikas mērcē

2024-06-23 Receptes autors Worldrecipes.lv

Vistu spārniņi majonēzes adžikas mērcē
Šī ir gardākā un vienkāršākā recepte, kas būs lieliska izvēle jebkuram vakaram. Vistu spārniņi ir ne tikai garšīgi, bet arī bagāti ar olbaltumvielām, kas nepieciešamas mūsu ķermeņa stiprināšanai un muskuļu attīstībai. Majonēze, kas ir izmantota šajā receptē, piešķir spārniņiem maigu un sulīgu garšu, savukārt adžika pievieno pikantumu un dziļumu. Katra porcija satur aptuveni 220 kalorijas, savukārt kopējais kaloriju skaits visā receptē ir apmēram 2640 kalorijas.

Alternatīvas sastāvdaļas:

Ja vēlaties nedaudz pamainīt recepti, varat izmantot grieķu jogurtu majonēzes vietā, lai padarītu to mazāk kaloriju bagātu. Adžikas vietā var izmantot arī čili mērci vai tomātu pastu ar asām garšvielām.

Sastāvdaļas

    • Vistu spārniņi: 1 kg (~12 gab.)
    • Majonēze: 5 ēdamkarotes
    • Adžika: 1 ēdamkarote
    • Sāls: pēc garšas
    • Garšvielas grilētai gaļai: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Vistu spārniņus sagriež locītavu vietās, atdalot lielākos gabaliņus cepšanai.
  2. 2. Marinādei sajauc majonēzi ar adžiku, pieber sāli un garšvielas. Iegūto maisījumu pārlej vistu spārniņiem un kārtīgi sajauc.
  3. Reklāma
  4. 3. Atstāj ievilkties vismaz 30 minūtes, lai garšas pilnībā iesūktos gaļā.
  5. 4. Sagatavo ugunsdrošu trauku, iesmērē to ar nedaudz augu eļļas un izkārto spārniņus tajā.
  6. 5. Pārklāj ar foliju un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā apmēram 30 minūtes.
  7. 6. Pēc tam noņem foliju un turpina cepšanu, līdz spārniņi kļūst zeltaini brūni un kraukšķīgi.
  8. 7. Izmantojot šos padomus un variantus, jūsu Vistu spārniņi majonēzes adžikas mērcē recepte būs vēl gardāka un noderīgāka jūsu lasītājiem​.
Vistu aknu pastēte
(2)
Pikantā vistas siera zupa ar pupiņām un ķiplokiem
(1)
Saldskābā tomātu zupa ar olu un vistu
(2)
Ingvera vistas cepetis
(1)