Cūku pupas ar speķi un sīpoliem

2022-08-27 Receptes autors Solo mājai

Cūku pupas ar speķi un sīpoliem
Vismaz vienu reizi vasarā, kamēr vēl pākstis zaļganas un nav sākušas kalst, mūsu ēdienkartē ir cūku pupas ar speķi vai kūpinātu cauraudzi. Parasti klāt tiek dzerts kefīrs, bet tikpat labi garšos arī ar rūgušpienu vai paniņām.

 2 kārtīgām porcijām vajadzīgs ~1,5 kg pākšu, jo izlobot iegūst tikai kādus 700 g pupu.

Sastāvdaļas

    • cūku pupas
    • žāvētu speķi
    • sīpoli

    Pagatavošana

  1. 1. Cūku pupas izņem no pākstīm un sālsūdenī vāra mīkstas, ~15-20 minūtes (var arī vārīt ar visām pākstīm un lobīt pēc tam, bet tad vajadzīgs krietni lielāks katls).
  2. 2. Žāvētu speķi sagriež kumosa lielos gabaliņos un pannā apcep, pievieno ripās sagrieztus sīpolus.
  3. Reklāma
  4. 3. Pupas saber bļodā, virsū liek sacepto speķi un sīpolus.
Maize ar dillēm, sieru un ķiplokiem
(1)
Rauga mīkla
(2)
Vienkārša mājas baltmaize maize
(2)
Makaroni a la carbonara LV style
(1)