Makaroni a la carbonara LV style

2024-09-22 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Makaroni a la carbonara LV style
Makaroni a la carbonara LV style ir brīnišķīga versija tradicionālajai itāļu "pasta carbonara", kurā tiek pievienota vietējā garša. Kaut arī klasiskajā carbonara tiek izmantotas olas, speķis un Parmezāna siers, šī recepte papildina to ar kūpinātu krūtiņu, saldo krējumu un saulē kaltētiem tomātiem. Makaroni ir izcils enerģijas avots, pateicoties to augstajam ogļhidrātu saturam, kas palīdz uzturēt izturību un enerģijas līmeni visas dienas garumā. Kūpināta gaļa pievieno nepieciešamos proteīnus, kas palīdz ķermenim uzturēt un attīstīt muskuļu masu.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja vēlaties veģetāru alternatīvu, kūpinātu gaļu var aizstāt ar grilētu tofu vai sēnēm, kas saglabās bagātīgu garšu. Saldais krējums var tikt aizstāts ar augu pieniem vai krēmiem, piemēram, mandeļu vai kokosriekstu krēmu, ja vēlaties samazināt tauku saturu vai pielāgot recepti vegāniskam uzturam.

Receptes padomi

Lai panāktu autentiskāku garšu, makaronu vārīšanas ūdeni pievienojiet gaļai, kad sajaucat to ar makaroniem. Tas ne tikai piešķirs papildus garšu, bet arī palīdzēs iegūt krēmīgāku tekstūru.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Šī recepte nodrošina lielu enerģijas daudzumu un ir sātīga maltīte, tomēr augstais tauku saturs no krējuma un kūpinātās gaļas var būt nepiemērots, ja sekojat zema tauku satura diētai. Makaroni nodrošina uzturvielu šķiedrvielas, kas ir būtiskas gremošanai.

Kalorijas

  • Kopējais kaloriju daudzums: 3600 kcal
  • Kalorijas vienā porcijā: 450 kcal 

Sastāvdaļas

    • Makaroni: 2 pakas
    • Kūpināta krūtiņa: 500 g
    • Saldais krējums: 400 ml
    • Sīpols: 1 vidēji liels
    • Ķiploku daivas: 2–3
    • Saulē kaltēti tomāti: pēc garšas
    • Garšvielas: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Uzkarsē lielu katlu ar ūdeni, kurā vārīt makaronus, līdz tas uzvārās.
  2. 2. Tikmēr smalki sakapājiet sīpolu un ķiploku, pēc tam apcepiet tos uz pannas ar eļļu no saulē kaltētiem tomātiem.
  3. Reklāma
  4. 3. Pievienojiet smalki sagrieztu kūpināto krūtiņu un cepiet aptuveni 10 minūtes.
  5. 4. Kad gaļa ir zeltaini apcepta, pievienojiet sagrieztus saulē kaltētos tomātus un pasutējiet vēl 5 minūtes.
  6. 5. Ielejiet saldo krējumu un sagaidiet, līdz mērce sāk burbuļot, pēc tam uzvāriet mērci vēl minūti.
  7. 6. Vāriet makaronus saskaņā ar norādēm uz iepakojuma, nokāsiet un pievienojiet gaļas mērcei.
  8. 7. Samaisiet visus komponentus kopā un ļaujiet ēdienam pastāvēt 5 minūtes, lai garšas labi savilktos.
  9. 8. Kopsavilkums: Makaroni a la carbonara LV style ir garšīga un vienkārša maltīte, kas piemērota gan pieaugušajiem, gan bērniem. Šī recepte ir lieliski piemērota ballītēm un ģimenes vakariņām, pateicoties tās sātīgumam un vieglajai pagatavošanai.
Makaroni a la carbonara LV style
Makaroni a la carbonara LV style
Makaroni a la carbonara LV style
Makaroni a la carbonara LV style
Makaroni a la carbonara LV style
Makaroni a la carbonara LV style
Makaroni a la carbonara LV style
Makaroni a la carbonara LV style
Makaroni a la carbonara LV style
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
(1)
Makaroni ar faršu, tomātiem un sieru
(1)
Tomātu zupa ar pildītiem makaroniem
(1)
Pasta ar spinātiem un garnelēm
(1)
Pasta ar dārzeņiem, vistu un saldo krējumu
(1)
Spagetti ar "bolognese" mērci
(1)