Jāņogu želeja:
Želejas pagatavošanai ņem ogas, kas nav pārgatavojušās, vislabāk - pilngatavībā.
No jāņogām izspiež sulu – visērtāk un vienkāršāk ar tvaicējamā katla palīdzību. Sulu lej katlā un pieber cukuru attiecībā 1:1.
Maisot uzkarsē, kamēr viss cukurs izšķīdis. Tālāk vāra 10-15 minūtes bez maisīšanas, tik nosmeļot putas. Želeja ir gatava, kad tā sāk sarecēt gar katla malām.
Karstu želeju pilda mazās burciņās un ļauj sarecēt - ~2-3 stundas.
Pēc šīs receptes želeja ir dzidra un labi želē. Var arī sulai pievienot caur marli izspiestu biezsulu no iztvaicētajām ogām, bet tad želeja nav tik dzidra kā no tīras sulas.
Jāņogas marinādē:
Ļoti iecienīta piedeva gaļas ēdieniem mūsmājās. Savulaik to gatavojām pēc grāmatas “Produktu pārstrādāšana un konservēšana mājas apstākļos” /1964/, bet tad tika izmēģināta no Dansukker piedāvātajām receptēm, un nu jau pāris gadu gatavojam pēc šīs: