Lazdu riekstu sviests

2023-05-03 Receptes autors Worldrecipes.eu

Lazdu riekstu sviests
 Riekstu sviestu mīl daudzi, vismaz manā tuvākajā lokā, bet mājās to gatavo reti. Man pat bieži jautā, kur nopirkt garšīgu un kvalitatīvu riekstu sviestu. Protams, ir daži labi veikalā nopērkami varianti, bet mans personīgais favorīts ir mājās gatavots sviests, tāpēc kāpēc gan neizmēģināt pagatavot savu?

Pirmajā brīdī tas var šķist sarežģīti, bet patiesībā tas ir vairāk nekā vienkārši 🙂

Kā pagatavot riekstu sviestu?

Riekstu sviesta pagatavošanai Jums būs nepieciešams..... Rieksti. Īsāk sakot, jums tie vienkārši jāsasmalcina ar pārtikas smalcinātāju. Pats process aizņems tikai 10 minūtes. Neuztraucieties, ja sākumā redzēsiet vaļējus riekstu gabaliņus - tie ļoti ātri pārvērtīsies sviestā! Galvenais ir sasmalcināt riekstus, kamēr tie vēl ir silti, jo tad tie sadalīsies daudz ātrāk. Un, jo ilgāk notiks malšanas process, jo vienmērīgāka būs konsistence.

Dažādiem riekstiem būs nepieciešama arī atšķirīga sagatavošana, piemēram, lazdu riekstiem ir jānoņem miziņa - riekstu sviestā to nelietojiet, jo tā piešķirs tiem rūgtumu.

Kāpēc nepirkt, bet gatavot?

Gatavojot riekstu sviestu savā virtuvē, Jūs būsiet pārliecināts, ka tajā nav lieku piedevu un Jūs varēsiet baudīt svaigu produktu, kas nesabojās. Tāpat būs viegli aizmirst par burciņas virspusē nosēdušās eļļas maisīšanu un mēģinājumiem samaisīt produktu, kas jau nedaudz sacietējis.

Variācijas iespējamas

Kā jau minēju iepriekš, jums būs nepieciešami rieksti. Un tad - izmantojiet savu iztēli un savas vēlmes. Jūs varat sajaukt dažādus riekstu veidus, saldināt, sālīt, aromatizēt, pievienot visdažādākās piedevas. Manas iecienītākās piedevas ir:

- kokosriekstu skaidiņas;
- sīrups (kļavu, agaves);
- saulespuķu sēklas;
- kaņepju sēklas;
- kakao;
- vaniļa;
- kanēlis.
Reklāma

Kā uzglabāt riekstu sviestu

- istabas temperatūrā riekstu sviestu var uzglabāt apmēram mēnesi;
- ledusskapī 2 līdz 3 mēnešus. Ledusskapī tas nedaudz sacietēs, bet nekas slikts nenotiks.
- Ja riekstu sviests iegūst neparastu smaržu, tā, iespējams, ir zīme, ka pienācis laiks atvadīties.

Rieksti ir derīgi visiem, bet manā ģimenē vispopulārākie ir lazdu rieksti. Tāpēc es šodien tos gatavoju. :)

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • Liesie rieksti: 2 tasītes
    Jums būs nepieciešams arī:
    • Mikseris

    Recipe Directions

  1. 1. Vispirms apgrauzdējiet divas tasītes lazdu riekstu aptuveni 15 minūtes 160 grādu karstumā cepeškrāsnī.
  2. 2. Ļaujiet riekstiem atdzist.
  3. Reklāma
  4. 3. Tad ar rokām nomizojiet mizas (varat ietīt tās dvielī vai citā materiālā).
  5. 4. Ievietojiet riekstus blenderī un apstrādājiet apmēram 10 minūtes. Izbaudiet!
Vienkārša mājas baltmaize maize
(2)
Maize ar dillēm, sieru un ķiplokiem
(1)
Rauga mīkla
(2)
Makaroni a la carbonara LV style
(1)