Maizes cepšana man likās pilnīgs kosmoss. Protams, tagad ir nopērkamas maizes mašīnas, kur tik jāsaber attiecīgās sastāvdaļas un visu pārējo izdara mašīna. Laiks un enerģija pamatīgi ietaupās. Taču man šādas krāsniņas nav, un doma, ka varētu pamēģināt izcept pašai savu maizīti, nelika mierā. Sāku meklēt receptes. Atradu tūkstots un vienu recepti maizes mašīnām, bet tikai 2 receptes, kas būtu piemērotas ikdienas maizes cepšanai. Tā nu apvienoju šīs divas receptes vienā un sanāca garda baltmaize.
Kāpēc maizes cepšana ir veselīga
Baltmaizes cepšana mājās ir ne tikai ekonomiska un radoša nodarbe, bet arī dod iespēju kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti. Maize ir pamata uztura produkts, kas nodrošina mūsu ķermeni ar ogļhidrātiem, kas ir svarīgs enerģijas avots. Piena lietošana šajā receptē pievieno kalciju un olbaltumvielas, kas ir būtiski kaulu veselībai un muskuļu funkcijām.
Alternatīvas sastāvdaļas
Ja mājās nav piena, to var aizvietot ar ūdeni, pievienojot 1 ēdamkaroti 9% etiķa, lai nodrošinātu nepieciešamo skābuma līmeni rauga darbībai. Etiķis gala produktā nav jūtams. Arī sviestu var aizstāt ar margarīnu vai augu eļļu, lai samazinātu piesātināto tauku daudzumu.