Maize ar speķi un saulē kaltētiem tomātiem vai viltotie pīrādziņi ir lielisks un garšīgs ēdiens, kas piedāvā alternatīvu tradicionālajiem speķa pīrāgiem. Šīs maizītes ir piemērotas gan ikdienas uzkodām, gan svētku galdam. Galvenās sastāvdaļas - speķis un saulē kaltēti tomāti - piešķir bagātīgu un aromātisku garšu, kas patiks visiem.
Alternatīvas sastāvdaļas
- Speķi var aizstāt ar kūpinātu bekonu vai pat veģetāru speķa aizstājēju.
- Pienu var aizstāt ar augu pieniem, piemēram, mandeļu vai auzu pienu.
- Eļļu var izmantot gan neitrālu augu eļļu, gan olīveļļu.
Receptes padomi
Lai maizītes būtu vēl aromātiskākas, pievienojiet dažādas garšvielas, piemēram, rozmarīnu vai timiānu. Tāpat varat eksperimentēt ar formām - bumbiņas, garenas desiņas vai pat mazas bulciņas.
Veselības ieguvumi un trūkumi
Speķis, kas ir galvenā sastāvdaļa, nodrošina augstu olbaltumvielu un tauku saturu, kas ir būtisks enerģijas avots. Tomēr jāatceras, ka speķis ir arī bagāts ar piesātinātajiem taukiem, kas var negatīvi ietekmēt sirds veselību, ja to patērē pārmērīgi. Saulē kaltēti tomāti pievieno antioksidantus, piemēram, likopēnu, kas ir svarīgs cīņai pret brīvajiem radikāļiem organismā.
Kalorijas
- Kopējais kaloriju daudzums: apmēram 2200 kcal
- Vienā porcijā (1/4 no kopējās): apmēram 550 kcal