Garneles saldskābajā mērcē

2022-09-22 Receptes autors Worldrecipes.eu

Garneles saldskābajā mērcē
Labs vakars!

Mans chill-outs turpinās jau trešo nedēļu. Atvases joprojām pie vīramātes, līdz ar to grēks tēlot godīgu mājsaimnieci. Katru vakaru ar cienīto cenšamies ko izdomāt ko padarīt. Te peldes, te ar skrituļslidām pa Mežpraku, te izklaides Vecrīgā. plezīrs ne pa jokam es jums teikšu. Un ēst gatavošana atvirzās otrajā...nē, es pat teiktu trešajā vai pat ceturtajā plānā. Ok. otrdien tēloju labo mājsaimnieci un sagatavoju auksto zupu un cīsiņu mērci ar makaroniem. Tikai nelaime tāda, ka es pēc inerces gatavoju un tas nozīmē, ka 5l aukstās zupas un 2l cīsiņu mērces. Vīrs to ieraudzīdams bezspēkā izdvesa, kurš gan to visu noēdīs!! Bet neko, ēdām un gandrīz visu arī noēdām. Esam malači!

Taču, runājot par garnelēm. Šīs brīvdienas pavadījām jūras krastā. Mūsu vidū bija arī viens kaislīgs svētdienas makšķernieks. Manam cienītajam radās gaiša doma - jāķer butes. Protams, tam otram jau daudz nevajag un jūras krastā riktējāmies uz bušu ķeršanu. Tā nolūkam nopirkām 1kg garneļu. Vienkārši mazākas paciņas mēs nemākam nopirkt. Bet man jo bija doma - ja nebūs butes, gatavošu garneles. Un tā... ar gudru ziņu līdzi paņēmu sojas mērci, medu un kečups bija jau pats par sevi saprotams. Gatavošana - absolūti vienkārša. Tie kas ēda, teica, ka garšo labi. Panna bija tukša.

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • garneles(Vārītās un iztīrītās.)
    • ķiploks
    • sojas mērce
    • kečups vai tomātu mērce
    • medus
    • saldā čili mērce
    • nedaudz eļļas

    Recipe Directions

  1. 1. Ar daudzumiem ir tā, ka jāskatās cik daudz tās mērces vēlas. Proporcijas - tomātu mērce/medus/sojas mērce/čili mērce, ir pēc katra garšas kārpiņām.
  2. 2. Sākumā liek karsēties pannu ar nedaudz eļļas. Notīra un sagriež apmēram 2 ķiploku daiviņas. Liek karsēties uz pannas.
  3. Reklāma
  4. 3. Tikko sāk izdalīties ķiploku aromāts, beram klāt garneles un kādas minūtes 2 karsējam. Tad pievienojam medu, atkal minūti pakarsējam, pēc tam kečupu, soju un čili mērci. Visu kopā pakarsē kādas minūtes 15 un servē galdā. Es servēju ar rīsiem.
  5. 4. Lūk! Vienkārši, ātri un garšīgi. Ja vēlas, mērcei var pievienot gan citus jūras mošķus, gan arī dārzeņus. Mūsu gadījumā bija jāiztiek šādā versijā. Labu apetīti!
Garneles saldskābajā mērcē
Garneles saldskābajā mērcē
Garneles saldskābajā mērcē
Garneles saldskābajā mērcē
Garneles saldskābajā mērcē
Garneles saldskābajā mērcē
Garneles saldskābajā mērcē
Aukstā kefīra zupa ar garnelēm
(1)
Pikantā Tom Kha zupa ar garnelēm
(2)
Garneles spinātos
(1)
Pasta ar spinātiem un garnelēm
(1)