Pikantā Tom Kha zupa ar garnelēm

2024-06-17 Receptes autors Santa Maria LV

Pikantā Tom Kha zupa ar garnelēm
Tom Kha zupa ir viena no populārākajām taizemiešu zupām, kas ir pazīstama ar savu bagātīgo, krēmīgo un pikanto garšu. Šī zupa ir ne tikai garda, bet arī ļoti veselīga, jo tās galvenā sastāvdaļa - kokosriekstu piens - satur veselīgas taukskābes, kas ir labas sirds un asinsvadu sistēmai. Garneles ir lielisks olbaltumvielu avots, kas palīdz veidot un uzturēt muskuļu masu, kā arī satur svarīgas minerālvielas, piemēram, selēnu un cinku, kas ir būtiski imūnsistēmas stiprināšanai.

Alternatīvas sastāvdaļas:

Ja kāda no sastāvdaļām nav pieejama, jūs varat izmantot alternatīvas. Piemēram, garneles var aizstāt ar vistu vai tofu, ja vēlaties veģetāru versiju. Šampinjonus var aizstāt ar šitaki sēnēm, lai pievienotu zupai vēl izteiktāku garšu.

Sastāvdaļas

    Pagatavošana

  1. 1. Katlā uzsilda olīveļļu un apcep sīpolu, ķiplokus un čili piparu, lai atbrīvotu to aromātu.
  2. 2. Pievieno šampinjonus un turpina cept, līdz tie kļūst zeltaini.
  3. Reklāma
  4. 3. Pievieno garneles un Santa Maria Tom Kha garšvielas, cep vēl pāris minūtes, līdz garneles ir gandrīz gatavas.
  5. 4. Pievieno kokosriekstu pienu un ūdeni, uzvāra.
  6. 5. Pievieno laima sulu un zivju mērci, rūpīgi samaisa.
  7. 6. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem pēc izvēles, piemēram, koriandru vai lociņiem.
Ziedkāposta un puravu biezzupa
(1)
Lēču - pupiņu zupa
(1)
Meksikāņu tomātu zupa
(1)
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
(2)