Austeres, ceptas ar ķiploku sviestu

2023-05-03 Receptes autors Worldrecipes.lv

Austeres, ceptas ar ķiploku sviestu
No vairākiem pavāriem esmu dzirdējis, ka austeru cepšana tās sabojā. Bet viens šefpavārs man parādīja šo recepti. Es to izmēģināju, un varu teikt, ka tik brīnišķīgas austeres man vēl nekad nav nācies ēst pat restorānā. Kaut kas izcils. Noteikti pagatavojiet to un izbaudiet lielisku jūras velšu ēdienu.

Sastāvdaļas

    • austras: 10-12
    • īves: 2-3 ēdamkarotes rīvēta cietā siera (nav obligāti)
    Ķiploku sviestam:
    • viesta: 3 ēdamkarotes
    • olīveļļas: 3 ēdamkarotes
    • ķiploku: 2 daiviņas
    • citronu sula: 2 ēdamkarotes
    • sarkanā Tabasko mērce: daži pilieni
    • sāls: šķipsniņa
    • svaigi malti pipari
    • sasmalcinātas pētersīļu lapas: 1,5 ēdamkarotes

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms pievienojiet sviestu, pēc tam pievienojiet eļļu un izkausējiet to.
  2. 2. Tad sviesta un eļļas maisījumam pievieno sasmalcinātas ķiploka daiviņas un karsē, līdz ķiploki kļūst smaržīgi un nedaudz apcepušies.
  3. Reklāma
  4. 3. Tad noņemiet katlu no uguns, pievienojiet pētersīļus, citronu sulu, sāli, piparus un Tabasko mērci. Atdzesējiet mērci, līdz tā ir pietiekami stingra, lai to būtu ērtāk iepildīt austerēs. Es pagatavoju mērci iepriekšējā vakarā un atdzesēju to uz nakti, bet tas nav nepieciešams. Tikai nākamajā dienā tas saīsināja visu gatavošanas laiku.
  5. 4. Tad austeres atveriet un ievietojiet cepamajā plānā. Lai austeres būtu noturīgākas, to apakšdaļu var apbērt ar sāli.
  6. 5. Uz austerēm uzliek šķipsniņu siera (ja izmanto) un pārlej ar mērci.
  7. 6. Cepiet austeres aptuveni 5 minūtes cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem, tuvāk augšējam sildelementam. Ja austeres ir mazāk gaļīgas, var pietikt ar 4 minūtēm, tomēr jāuzmanās, lai tās nepārcepts. Izbaudiet!
Makaroni ar garnelēm kaloriju bagātā mērcē
(1)
Mīdijas kokosriekstu piena mērcē (Āzijas)
(1)
Pasta ar spinātiem un garnelēm
(1)
Pikantā Tom Kha zupa ar garnelēm
(2)
Aukstā kefīra zupa ar garnelēm
(1)