Kamado grilētas karaliskās garneles bez čaumalas ar dārzeņiem

2023-05-23 Receptes autors Worldrecipes.lv

Kamado grilētas karaliskās garneles bez čaumalas ar dārzeņiem
Grilētas šajā kamado stila grilā, karaliskās garneles bez čaumalas ar dārzeņiem garantē fantastiskas pusdienas visai ģimenei. Pirms grilēšanas garneles marinēsim, lai tās iegūtu fantastisku aromātu, garšu un krāsu. Cepšanas laikā garneļu astes kļūs kraukšķīgas, un tās būs lielisks papildinājums mīkstajiem un aromātiskajiem dārzeņiem. Jūsu pagalms, dārzs vai lauku teritorija smaržos patiesi Vidusjūras un saulaini... Tāpēc mēs veidojam grilus visos gadalaikos, lai jūs varētu baudīt nevainojamus jūras velšu ēdienus!

Sastāvdaļas

    • lobītas (bez čaumalas) karaliskās garneles: 400 grami (es izmantoju saldētas, bet, ja jums ir svaigas, vēl labāk).
    • kabači: 1 mazais kabačs (sagriezts 1 cm biezās šķēlītēs)
    • sarkanie pipari: 0,5 (sagriezti lielos kvadrātos)
    • dzeltenā paprika: 0,5 (es izmantoju dažādas paprikas, lai iegūtu skaistu krāsu spēli, bet jūs varat izvēlēties vienu krāsu).
    • Sīpoli: 2 sīpoli (sagriezti ceturtdaļās)
    • sēnes: 4-5 (sagrieztas uz pusēm)
    • olīveļļa: ~5-6 ēd.k. (dārzeņu apsmidzināšanai)
    • sāls
    • pipari
    Garneļu marinādei:
    • Ķiploki: 3 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas).
    • medus: 1 ēd.k.
    • citronu sula: no 1 gab.
    • Saldā sarkanā čilli pulveris: 1 tējkarote.
    • Karijs: 1 tējkarote
    • sāls
    • olīveļļa: ~ 2 ēd.k.
    Pasniegšanai:
    • Svaigas dilles
    • citrona šķēlītes

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms atkausējiet karaliskās garneles bez čaumalas (ja izmantojat saldētas), to var izdarīt, pārlejot tās ar siltu ūdeni. Pēc tam ūdeni notecina.
  2. 2. Sajauciet visas marinādes sastāvdaļas, pārlejiet ar marinādi garneles un atstājiet marinēties apmēram 30-60 minūtes.
  3. Reklāma
  4. 3. Lai dārzeņi neizžūtu, tos sasmalciniet tieši pirms cepšanas, aplejiet ar olīveļļu, pārkaisiet ar sāli un pipariem un samaisiet.
  5. 4. Uzkarsējiet marinētās garneles un sagatavotos dārzeņus uz grila vai iesmiem un cepiet virs karstām oglēm, līdz tās viegli apbrūnē un kļūst mīkstas (apmēram 5-10 minūtes no katras puses). Lai garneles neizžūtu, ir svarīgi tās nepārcept, lai tās neizžūtu.
  6. 5. Apceptos gardumus pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm un pasniedz ar citrona šķēlītēm. Izbaudiet!
Mīdijas kokosriekstu piena mērcē (Āzijas)
(1)
Garneles spinātos
(1)
Makaroni ar garnelēm kaloriju bagātā mērcē
(1)
Pasta ar spinātiem un garnelēm
(1)
Pikantā Tom Kha zupa ar garnelēm
(2)
Aukstā kefīra zupa ar garnelēm
(1)