Grūbu salāti ar kūpinātu vistu un skābo krējumu

2022-09-21 Receptes autors Worldrecipes.lv

Grūbu salāti ar kūpinātu vistu un skābo krējumu
Nereti ar mani ir tā, ka izlasu recepti un saprotu, ka viss, jāizmēģina. Bieži šādās reizēs es vēl tā līdz galam neesmu pārliecināta, ka galarezultāts sanāks tieši tāds, kādu es iedomājos, bet sastāvdaļu kopums liek domāt un ticēt, ka būs garšīgi. Arī šoreiz. Darbs man saistīts arī ar preses lasīšanu, tad nu vienā no avīzēm bija šī recepte, kas tūlīt pat tika norakstīta un noglabāta, kaut kad izmēģināšanai. Šis, kaut kad, akurāt bija vakar, kad pie mums ciemojās māsas trīs atvases. Un kad viņi ir pie mums viesos, mani nodarbina viena doma, ko lai gatavo pusdienās. Šoreiz arī vakariņās.

Vienmēr cenšos izlīdzēties ar kādu zupu, bet tā kā zināju, ka būs jāklāj arī vakariņu galds, tad nu nolēmu izmēģināt. Sak, kā būs būs. Māsas vecākā atvase pateica, ka garšīgi un noēda 2 porcijas. Lai gan, kā es uzzināju, grūbas viņš neēdot. Lūk tā! Sirdi, tas protams, man sasildīja. Arī manas abas jaunākās atvases labprāt ēda pa divi lāgi, kas liek domāt, ka salāti bija izdevušies. Tiesa, salātu recepti nedaudz pamainīju, olīvas nomainīju pret marinētajiem gurķiem, bet neatrodot vajadzīgo sinepju mērci, izlīdzējos ar franču sinepēm.

Sastāvdaļas

    • 1gl. grūbu
    • 300gr. kūpinātas vistas krūtiņas
    • 2 tomāti
    • 1/2 burciņa(mazā) marinētie pipargurķīši
    • 100ml skābā krējuma
    • 4 tēj.k. franču sinepes
    • sāls

    Pagatavošana

  1. 1. Grūbas ber bļodā un uzlej karstu ūdeni. Atstāj uz 30 minūtēm uzbriest. Pēc tam, nokāš šķidrumu, uzvāra ūdeni, kuram pievienot sāls, ber iekšā un vāra līdz grūbas mīkstas. Pēc tam nokāš un ļauj atdzist.
  2. 2. Kamēr grūbas dzesējas gabaliņos sagriež vistas fileju, marinētos gurķīšus un tomātus. Pievieno atdzisušajām grūbām, visu kārtīgi samaisa.
  3. Reklāma
  4. 3. Pēc tam gatavo mērci. Apmēram 100ml skābā krējuma sajauc ar 4-5 tējkarotēm franču sinepēm. Pievieno bļodas saturam un kārtīgi izmaisa. Vispār biju pārsteigta cik labi franču sinepes garšo kopā ar grūbām, tāpēc šīs sinepes liku nedaudz vairāk par 4 tējakrotēm. Taču, iesākumā iesaku pielikt nedaudz un pagaršot. Tā teikt, stiprumu regulēt pašiem. Orģinālreceptē bija prasīta kaut kāda sinepju mērce vai sinepes ar graudiņiem. Tā kā ne viena, ne otra lieta veikalā neatradās, iztiku ar franču sinepēm, un bija pat ļoti labi. Kad salāti sajaukti, ļauj kādas 30minūtes ievilkties un tad var servēt galdā!
  5. 4. Lai labi garšo! P.S. kā jau sākumā norādīju, marinētos gruķus var aizstāt ar zaļajām olīvām.
Grūbu salāti ar kūpinātu vistu un skābo krējumu
Grūbu salāti ar kūpinātu vistu un skābo krējumu
Grūbu salāti ar kūpinātu vistu un skābo krējumu
Grūbu salāti ar kūpinātu vistu un skābo krējumu
Grūbu salāti ar kūpinātu vistu un skābo krējumu
Grūbu salāti ar kūpinātu vistu un skābo krējumu
Grūbu salāti ar kūpinātu vistu un skābo krējumu
Grūbu salāti ar kūpinātu vistu un skābo krējumu
Grūbu salāti ar kūpinātu vistu un skābo krējumu
Grūbu salāti ar kūpinātu vistu un skābo krējumu
Grūbu salāti ar kūpinātu vistu un skābo krējumu
Grūbu salāti ar kūpinātu vistu un skābo krējumu
Grūbu salāti ar kūpinātu vistu un skābo krējumu
Grūbu salāti ar kūpinātu vistu un skābo krējumu
Grūbu salāti ar kūpinātu vistu un skābo krējumu
Grūbu salāti ar kūpinātu vistu un skābo krējumu
Taizemes siltie salāti ar liellopa gaļu
(1)
Kartupeļu salāti ar kūpinātu zivi
(1)
Siļķe kažokā
(1)