Kuskusa salāti ar dārzeņiem

2022-08-26 Receptes autors Solo mājai

Kuskusa salāti ar dārzeņiem
Šos atsvaidzinošos salātus var pasniegt gan kā patstāvīgu maltīti, gan kā piedevu grilētai gaļai. Garšīgi, it īpaši vasarā, kad dārzeņu sezona.

Sastāvdaļas

    • 1 glāze kuskusa
    • 1 glāze dārzeņu buljona
    • 1-2 tomāti
    • 1 gurķis
    • maurloki
    • 2-3 ēdamkarotes olīveļļa
    • sāls un citrona sula – pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Sākumā pagatavo kuskusu - ieber traukā, pārlej ar verdošu buljonu, trauku pārklāj ar foliju un atstāj uz 5 minūtēm.
  2. 2. Kad kuskuss uzbriedis, pielej olīveļļu un samaisa ar dakšiņu, un atdzesē.
  3. Reklāma
  4. 3. Tomātiem izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos, sagriež gurķi un sasmalcina maurlokus.
  5. 4. Kuskusu sajauc ar sagrieztiem dārzeņiem un lokiem, piejauc citrona sulu /~1 ēdamkaroti/, ja nepieciešams, pieber sāli un liek ledusskapī uz 10 minūtēm.
  6. 5. Pirms pasniegšanas vēlreiz sajauc.
Vistas salāti ar augļiem un zilo sieru
(1)
Taizemes siltie salāti ar liellopa gaļu
(1)
Kreptīgie atmiņu salāti no Vācijas ar kartupeļiem
(1)
Kartupeļu salāti ar kūpinātu zivi
(1)