Šos atsvaidzinošos salātus var pasniegt gan kā patstāvīgu maltīti, gan kā piedevu grilētai gaļai. Garšīgi, it īpaši vasarā, kad dārzeņu sezona.
Sastāvdaļas
1 glāze kuskusa
1 glāze dārzeņu buljona
1-2 tomāti
1 gurķis
maurloki
2-3 ēdamkarotes olīveļļa
sāls un citrona sula – pēc garšas
Pagatavošana
1. Sākumā pagatavo kuskusu - ieber traukā, pārlej ar verdošu buljonu, trauku pārklāj ar foliju un atstāj uz 5 minūtēm.
2. Kad kuskuss uzbriedis, pielej olīveļļu un samaisa ar dakšiņu, un atdzesē.
Reklāma
3. Tomātiem izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos, sagriež gurķi un sasmalcina maurlokus.
4. Kuskusu sajauc ar sagrieztiem dārzeņiem un lokiem, piejauc citrona sulu /~1 ēdamkaroti/, ja nepieciešams, pieber sāli un liek ledusskapī uz 10 minūtēm.