Šo plātsmaizi pirmoreiz pagatavoju rīta agrumā vīra kungam uz pīļu sezonas atklāšanas pasākumu. Mednieki novērtēja ar "ēst var". Pašai gan garšo, jo nav pārāk saldena.
Sastāvdaļas
Mīkla:
180g sviesta
0,5 glāzes skābā krējuma
1 tk. cepamā pulvera
3 ēd.k. cukura
3 glāzes miltu
Garnējums:
400 g jāņogu
pusglāze cukura
mazliet Amaretto liķiera
Krēms:
1 glāze skābā krējuma
1 ola
glāze cukura
3 ēd.k. miltu
Pagatavošana
1. Mīkla: Ar nazi sagriež strēmelītēs sviestu, pievieno tam skābo krējumu, cukuru un cepamo pulveri, visu sajauc kopā.
2. Pievieno miltus. Samīca visu kopā ar rokām viendabīgā masā (noņemam gredzenus!).
Reklāma
3. Ieklāj cepešannā cepampapīru. Izklāj mīklu ar rokām viendabīgi lēzeni uz cepampapīra, mazliet ar pirkstiem piepaceļot mīklas maliņas gar cepešpannas malām (tagad var slēgt iekšā cepeškrāsni, noregulējot to uz 180 grādiem).
4. Garnējums: Ar karoti samaisa kopā jāņogas ar cukuru, pielej liķieri un izmaisa. Un izkārto visu vienmērīgi uz pannā ieliktās mīklas plātnes.
5. Krēms: Sajauc skābo krējumu ar olu & cukuru. Kārtīgi visu izmaisa un pievieno miltus, vēlreiz izmaisa. Uzmanīgi pamazām pārlej pāri jāņogām.