Rabarberu sambuks

2022-08-24 Receptes autors Worldrecipes.eu

Rabarberu sambuks
Viens no vasaras saldēdienu favorītiem man ir zemeņu sambuks. Bet tā kā īstā zemeņu sezona vēl priekšā, toties rabarberi aug griezdamies, būtu grēks neizmēģināt ko līdzīgu ar rabarberiem. Eksperiments izdevās - sambuks sanāca gaisīgs, saldi skābens un fantastiski gards.

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • 3 mazāki vai 2 lieli rabarberu kāti
    • 8 ēdamkarotes cukura
    • 3 olu baltumi

    Recipe Directions

  1. 1. Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos, liek katliņā, pārber ar cukuru un kādu laiku atstāj, lai tas ievelkas.
  2. 2. Kad izdalījusies sula, uz mazas uguns sutina mīkstus. Ja grib saldāku, var pielikt vēl cukuru.
  3. Reklāma
  4. 3. Masu pārlej sietā, lai nedaudz notek šķidrums. Saberž ar karoti viendabīgā masā un atdzesē.
  5. 4. Saputo olu baltumus, pamazām liek klāt rabarberu masu un puto, kamēr masa kļūst stingra. Ēd ar pienu, bet var arī bez tā.
Gardie sviesta cepumiņi
(1)
Kēkss no paciņas ar šokolādi
(1)
Biezpiena - ķiršu sieriņi ar šokolādi
(1)
Ābolu sacepums
(1)
Jāņogu plātsmaize
(1)
Saldie suši
(1)