Vistu spārniņi ir viena no gardākajām uzkodām, mūsmājās tos gatavojam diezgan bieži, izmēģinot dažādas marinādes. Šai marinādei medus ar hoisin mērci dod saldenu garšu, bet pipari - vajadzīgo asumiņu.
Sastāvdaļas
Iezīmes: medus uzkodas vista vistu spārniņi - 12 gab. (~1 kg)
sojas mērce - 2 ēdamkarotes
hoisin mērce - 2 ēdamkarotes
medus - 2 ēdamkarotes
rīsu etiķis - 1 ēdamkarote
sezameļļa - 1 tējkarote
kajēnas pipari – ¼ tējkarote
sāls - ¼ tējkarote Āzija Ķīna
Pagatavošana
1. Sajauc marinādi no sojas mērces, hoisin mērces, medus, rīsu etiķa un sezameļļas, pieber sāli un piparus.
2. Vistu spārniņus locītavu vietās sagriež, pārlej ar marinādi un liek ledusskapī ievilkties vismaz pusstundu.
Reklāma
3. Spārniņus liek ugunsdrošā traukā, pārlej atlikušo marinādi un cep 190-200 C ~45 minūtes, ik pa laikam spārniņus apgroza un pārlej mērci.