Krāsnī cepti kartupeļi ar mīkstu vistas fileju

2024-06-10 Receptes autors Worldrecipes.lv

Krāsnī cepti kartupeļi ar mīkstu vistas fileju
Šī ir recepte, kuru noteikti vēlēsies izmēģināt savā virtuvē, jo tā ir ne tikai ātri pagatavojama, bet arī ārkārtīgi garšīga un veselīga. Kartupeļi un vistas fileja ir lieliska kombinācija, kas sniedz gan garšas, gan uzturvērtības priekšrocības. Vistas fileja ir bagāta ar olbaltumvielām, kas ir būtiskas muskuļu veidošanai un atjaunošanai, savukārt kartupeļi nodrošina nepieciešamo enerģiju, jo tie ir pilni ar ogļhidrātiem. Šo maltīti var viegli pielāgot savām vēlmēm un pieejamiem produktiem, padarot to ideālu dažādām gaumēm un situācijām.

Uzturvērtība (Enerģētiskā vērtība vienai porcijai):
- Enerģija: 353 kcal
- Olbaltumvielas: 27 g
- Tauki: 9 g
- Ogļhidrāti: 41 g

Sastāvdaļas

    • 400 grami vistas krūtiņas filejas
    • 2 ēdamkarotes skābā krējuma (20%)
    • 3 ķiploka daiviņas
    • 1 tējkarote sāls
    • 1 tējkarote melno piparu
    • 1 kilograms mazo kartupeļu
    • 2 ēdamkarotes majonēzes

    Pagatavošana

  1. 1. Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos, liek bļodā, pievieno krējumu, majonēzi, saspiestus ķiplokus, sāli, piparus. Visu samaisa un liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.
  2. 2. Kartupeļus kārtīgi nomazgā un sagriež uz pusēm.
  3. Reklāma
  4. 3. Kad vista iemarinējusies, visu liek cepamtraukā un cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram stundu vai līdz kartupeļi ir mīksti.
  5. 4. Papildu padomi un varianti
    Alternatīvas sastāvdaļas:
    Ja nav pieejams skābais krējums, var izmantot dabīgo jogurtu vai kefīru. Majonēzes vietā var izmantot sinepju mērci vai olīveļļu.
  6. 5. Garšvielas un piedevas: Lai piešķirtu ēdienam jaunas garšas nianses, var pievienot dažādus garšaugus, piemēram, timiānu, rozmarīnu vai baziliku. Papildus ķiplokiem var pievienot sīpolus vai papriku.
  7. 6. Kraukšķīgi kartupeļi: Lai iegūtu kraukšķīgus kartupeļus, tos var iepriekš nedaudz apvārīt ūdenī ar galda etiķi un pēc tam cept augstākā temperatūrā​.
  8. 7. Secinājumi: Krāsnī cepti kartupeļi ar mīkstu vistas fileju ir lieliska izvēle gan ikdienas pusdienām, gan svētku mielastam. Šī ēdiena galvenā priekšrocība ir vienkāršība un ātrums, kā arī tas, ka visas sastāvdaļas var viegli pielāgot pēc vēlmēm un pieejamības. Vistas fileja nodrošina augstu olbaltumvielu daudzumu, kas ir svarīgs muskuļu uzturēšanai un imunitātes stiprināšanai, savukārt kartupeļi piedāvā nepieciešamos ogļhidrātus un enerģiju. Lai padarītu šo recepti vēl interesantāku, eksperimentējiet ar dažādām garšvielām un piedevām.
Uzbeku plosts ar vistu
(1)
Tom Kha zupa ar vistu un dārzeņiem
(1)
Butter chicken recepte - Indijas sviesta vistas
(1)
Mini cāļa cepetis rīsos
(1)
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
(2)
Vistas zupa ar rīsu nūdelēm
(1)
Vistu stilbiņi rīvmaizē
(1)
Turku vistas šavarma vai kebabs
(1)