Kraukšķīga saldskābā vistas gaļa

2023-05-04 Receptes autors Worldrecipes.eu

Kraukšķīga saldskābā vistas gaļa
Saldskābā un skābā vistas gaļa jeb kraukšķīga saldskābā vistas gaļa, kas mūsu ģimenē nekad nav sagādājusi vilšanos. Tas, iespējams, ir garšīgākais vistas gaļas ēdiens, kādu vien var pagatavot. Es to ļoti iesaku. 

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • vistas krūtiņas: 2 (~500 gramu)
    • sāls: šķipsniņa (vai sojas mērce)
    • mīļākie dārzeņi: nav nepieciešami (ļoti labi ir čilli pipari)
    • anananāsi: (bet ļoti labi)
    Piedevām:
    • ketčups: 2 pilnas ēdamkarotes (tomātu mērce iznāks no nepatikšanas)
    • cukurs: 2 ēdamkarotes
    • Akt: 2 ēdamkarotes (derēs rīsu, sarkanvīns, ābolu mērce)
    • krampju ciete: 2 pilnas tējkarotes
    • ūdens: ~250 mililitru
    • sojas mērce: nedaudz (vai šķipsniņa sāls)
    Sojas mērce garozai:
    • olas: 1
    • krampju ciete: 6-7 ēdamkarotes
    • cepamais pulveris: 1 tējkarote
    • eļļa: 1 ēdamkarote
    • ūdens: ~50 mililitru

    Recipe Directions

  1. 1. Vispirms sagrieziet vistas gaļu kubiņos vai strēmelēs, kas ir aptuveni viena kumosa lieluma, un garšojiet ar sāli vai sojas mērci.
  2. 2. Krauksta garoziņa: Viegli saputojiet olu, nepārtraukti maisot, pievienojiet kartupeļu cieti, kas sajaukta ar cepamo pulveri, pa vienai ēdamkarotei un labi samaisiet.
  3. Reklāma
  4. 3. Maisījums būs ļoti sauss, tāpēc pievienojiet eļļu un ūdeni un samaisiet līdz gludai masai. Mīklai jābūt diezgan šķidrai, kā pankūkai. Ja tā ir pārāk šķidra, pievienojiet nedaudz vairāk cietes, ja pārāk bieza, pievienojiet vairāk ūdens.
  5. 4. Tad katliņā vai pannā uzkarsē eļļu (šim nolūkam es ļoti ieteiktu WOK pannu, jo tā ir ļoti piemērota un tai nav nepieciešams daudz eļļas). Eļļai jābūt vismaz divus pirkstus dziļai, varat izmantot arī fritētāju.
  6. 5. Pēc tam pievienojiet vistas gaļas gabaliņus sagatavotajai mīklai, samaisiet un katru gabaliņu, kas pārklāts ar mīklu, atsevišķi ievietojiet karstā eļļā, izmantojot dakšiņu vai koka iesmu. Cep, līdz mīkla ir uzpūsta un vistas gaļa ir apbrūnējusi.
  7. 6. Pēc tam cepto vistu nolieciet uz papīra dvieļa, lai uzsūktu lieko eļļu. Ja vēlaties vēl kraukšķīgāku vistas gaļu, kārtojiet apceptos gabaliņus plānā kārtiņā uz cepšanas paplātes un dažas minūtes cepiet uzkarsētā cepeškrāsnī.
  8. 7. Dresējums: Samaisiet cukuru, etiķi, kečupu un cieti līdz gludai masai un pievienojiet ūdeni. Uzkarsē, līdz mērce sabiezē un kļūst intensīvākas krāsas. Mērcei jābūt ar lielu daudzumu šķidruma, un krāsai jāpaliek spilgti sarkanai kā kečupam. Garšojiet ar sojas mērci vai sāli.
  9. 8. Tad sajauciet sagatavoto mērci ar vistas gaļu. Ēd uzreiz. Mēs iesakām to ēst kopā ar vārītiem rīsiem, bet tā ir garšīga arī viena. Garšīgi!
  10. 9. Sighting: YouTube es atradu ļoti labu un līdzīgu recepti, kuru man vēl nav bijusi iespēja izmēģināt, bet es to noteikti izmēģināšu. Ja jums ir interese, esmu pievienojusi video sava ieraksta beigās.


Vistas šmoris ar kanēli, tomātiem un vīnu
(1)
Pikantā tomātu biezzupa ar vistu, čili un kukurūzu
(1)
Atkaulots cālis rīsos
(1)
Vistas iesmiņš bekonā
(1)