Carbonara no itāļu valodas tulkojumā nozīmē ogļu krāsns. Tiek uzskatīts, ka šis makaronu ēdiens radies kā sātīgs maltītes avots kalnračiem Itālijas centrālajā reģionā, taču tas nav droši zināms. Jebkurā gadījumā tā ir fantastiska recepte, ko var pagatavot tikai 20 minūtēs, un rezultāts vienmēr ir pārsteigums.
Es izmantoju spageti, bet jūs varat izvēlēties arī Linguine vai Bucatini makaronus. Šajā ēdienā izmanto arī speķi. Vislabāk ir iegādāties labas kvalitātes speķi (vēlams no vecmāmiņas ciema), jo tas būtiski ietekmēs galīgo ēdiena garšu.
Ja vēlaties pagatavot fantastiskus carbonara makaronus, jums būs vajadzīgas pēc iespējas svaigākas olas, jo olu dzeltenumi šajā receptē nemaz netiks cepti vai vārīti, bet tikai ļoti labi iemērkti mazliet verdošā ūdenī un makaronos, tāpēc saindēšanās iespēja vienmēr ir minimāla. Taču, gatavojot ēdienu, noteikti nav vērts pārāk baidīties. Šī ir visā pasaulē ļoti populāra un iecienīta recepte, kurā galvenā uzmanība tiek pievērsta svaigām olām.