Pasta Carbonara - makaroni ar bekonu, olu dzeltenumiem un sieru

2023-05-11 Receptes autors Worldrecipes.lv

Pasta Carbonara - makaroni ar bekonu, olu dzeltenumiem un sieru
Carbonara no itāļu valodas tulkojumā nozīmē ogļu krāsns. Tiek uzskatīts, ka šis makaronu ēdiens radies kā sātīgs maltītes avots kalnračiem Itālijas centrālajā reģionā, taču tas nav droši zināms. Jebkurā gadījumā tā ir fantastiska recepte, ko var pagatavot tikai 20 minūtēs, un rezultāts vienmēr ir pārsteigums.

Es izmantoju spageti, bet jūs varat izvēlēties arī Linguine vai Bucatini makaronus. Šajā ēdienā izmanto arī speķi. Vislabāk ir iegādāties labas kvalitātes speķi (vēlams no vecmāmiņas ciema), jo tas būtiski ietekmēs galīgo ēdiena garšu.

Ja vēlaties pagatavot fantastiskus carbonara makaronus, jums būs vajadzīgas pēc iespējas svaigākas olas, jo olu dzeltenumi šajā receptē nemaz netiks cepti vai vārīti, bet tikai ļoti labi iemērkti mazliet verdošā ūdenī un makaronos, tāpēc saindēšanās iespēja vienmēr ir minimāla. Taču, gatavojot ēdienu, noteikti nav vērts pārāk baidīties. Šī ir visā pasaulē ļoti populāra un iecienīta recepte, kurā galvenā uzmanība tiek pievērsta svaigām olām.

Sastāvdaļas

    • spageti: 200 g (vai linguine vai bucatini makaroni).
    • auksti kūpināts speķis: 150 g
    • olīveļļa: 1-2 ēdamkarotes
    • pēc iespējas svaigākas olas: 3 (nepieciešami tikai dzeltenumi)
    • malti melnie pipari
    • sāls
    • siers: 50 grami (parmezāns vai Žirū)

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms ielieciet makaronus sālītā ūdenī un vāriet apmēram 8-10 minūtes.
  2. 2. Tikmēr sagrieziet speķi kubiņos un nomizojiet vienu ķiploka daiviņu.
  3. Reklāma
  4. 3. Pievienojiet pannā olīveļļu un uzkarsējiet.
  5. 4. Pievienojiet speķi ar ķiploka daiviņu.
  6. 5. Kad speķis ir apbrūnējis, noņemiet pannu no uguns un izmetiet ķiploka daiviņu - tā mums nebūs vajadzīga (ķiploku mērķis šajā vietā bija tikai piešķirt eļļai un mērcei papildu pikantumu).
  7. 6. Tad atsevišķā bļodā atdaliet olu dzeltenumus no baltumiem.
  8. 7. Bļodā ar trim olu dzeltenumiem pievienojiet rīvētu Jugo vai Permesan sieru un svaigi maltus piparus. Visu kopā samaisa.
  9. 8. Ja makaroni jau ir vārīti, tos noteciniet, bet paturiet vienu piltuvi (vai apmēram pusi tases) ūdens, kurā makaroni tika vārīti.
  10. 9. Tad pannā pievieno makaronus kopā ar vārīto speķi, atlikušo ūdeni no makaronu vārīšanas, olu dzeltenumiem un sieru.
  11. 10. Visu ātri samaisiet, pasniedziet un baudiet!
  12. 11. Sighting: YouTube es atradu līdzīgu recepti (angļu valodā), kas patika mūsu ģimenei. Ja vēlaties to pagatavot paši, beigās esmu pievienojusi video.


Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
(1)
Pasta ar spinātiem un garnelēm
(1)
Makaroni ar garnelēm kaloriju bagātā mērcē
(1)
Makaroni ar faršu, tomātiem un sieru
(1)
Spagetti ar "bolognese" mērci
(1)