Rudzu miltu makaroni ar trekno siera mērci

2022-09-06 Receptes autors Worldrecipes.eu

Rudzu miltu makaroni ar trekno siera mērci
Šodien ir piektdiena, priekšā divas brīvdienas, kas būs notikumiem pilnas. Vecākajam bērnam koncerts Arkādija parkā, ekskursijas plānošana ar rosola griešanu fonā un svētdien lielais maratons. Kurā piedalīšos jau otro reizi, tiesa gan skriet neskriešu, bet tipināšu ar jaunāko bērnu ratos. Pēc maratona noteikti būs jādzer šampi. Pilnīgi noteikti! Uz manu veselību!

Taču kamēr vēl trakās brīvdienas nav sākušās, jādomā par šodien. Tas gan ir grūti, ja ieraugi šādu skaistumu kas aizķer līdz sirds dziļumiem... Ak jā, ko es gribēju! Ā... par makaroniem.

Nu ja, tā nu sanāca, ka kādu nedēļu atpakaļ tiku pie pakas ar rudzu miltu makaroniem. Eko! Tā vismaz bija rakstīts uz pakas. Ilgi domāju, ņemt, neņemt tomēr beigu beigās nolēmu paņemt un izmēģināt. Tiesa, pagāja nedēļa, līdz saņēmos un tos pagatavoju. Ko lai saka. Garšoja pēc izmērcētas rupjmaizes. Taču domāju, ka tā bija makaronu vaina. Lai arī eko, tomēr tie bija no lētā gala, kas savārijās putrā. Neskatoties uz stingru laika kontroli un vāriju akurāt 4min( uz iepakojuma bija norādīts 3-5min). Tik un tā tie savārijās putrā un man pat parastie makaroni, kas savārās putrā, negaršo. Kur nu šie! Taču, ir arī labā ziņa. Noteikti kvalitatīvāki rudzu miltu makaroni ir garšīgi un ideāli garšos ar šo trekno siera mērci. Jāatzīmē, ka no šiem makaroniem, nevajag gaidīt klasisko makaronu garšu. Nē, tie garšos pēc rupjmaizes!

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • 1 paka rudzu miltu makaronus
    • 20gr sviesta
    • 2 ēd.k. kausētā siera
    • 100ml saldā krējuma
    • 1 tomāts
    • 2 ķiploku daivas
    • sāls

    Recipe Directions

  1. 1. Nu lūk, makaronus vāra kā jau makaronus. Uzliek ūdeni, pieber sāli un uzvāra. Pēc tam ber makaronus un vāra līdz te ir gatavi. Manā gadijumā bija 4minūtes. Nokāš.
  2. 2. Kamēr makaroni vārās, gatavo mērci. Izkausē pannā sviestu un pievieno smalki sakapātas ķiploku daivas un sagrieztu tomātu. Nedaudz apcep un noņem nost no uguns. Sablenderē tomātus ar ķiplokiem un lej atpakaļ pannā. Pēc tam pievieno saldo krējumu un uzkarsē.
  3. Reklāma
  4. 3. Kad mērce uzkarsusi, pievieno 2 ēdamkarotes kausētā siera, karsējot izkausē un lej klāt makaroniem. Kārtīgi samaisa un gatavs. Var servēt galdā.
  5. 4. Nu lūk, mana pirmā iepazīšanās ar rudzu miltu makaroniem. Gatavojot tos, jāņem vērā, ka ideāli ies kopā viss, kas labi garšo ar rupjmaizi. Jo, vismaz šie makaroni, tiešām garšoja pēc rupjmaizes. Tikai žēl, ka izmērcētas. Lai labi garšo!
Rudzu miltu makaroni ar trekno siera mērci
Rudzu miltu makaroni ar trekno siera mērci
Rudzu miltu makaroni ar trekno siera mērci
Rudzu miltu makaroni ar trekno siera mērci
Rudzu miltu makaroni ar trekno siera mērci
Rudzu miltu makaroni ar trekno siera mērci
Rudzu miltu makaroni ar trekno siera mērci
Rudzu miltu makaroni ar trekno siera mērci
Rudzu miltu makaroni ar trekno siera mērci
Rudzu miltu makaroni ar trekno siera mērci
Makaroni ar faršu, tomātiem un sieru
(1)
Makaroni ar garnelēm kaloriju bagātā mērcē
(1)
Spagetti ar "bolognese" mērci
(1)
Lazanja ar malto gaļu
(1)
Pasta ar spinātiem un garnelēm
(1)