Pildītās kotletes ar bekonu, papriku, tomātiem un sīpoliem

2024-06-14 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Pildītās kotletes ar bekonu, papriku, tomātiem un sīpoliem
Kulinārijas pasaule ir pilna ar pārsteigumiem, un šodien es vēlos iepazīstināt jūs ar vienu no maniem iecienītākajiem ēdieniem – pildītās kotletes ar bekonu, papriku, tomātiem un sīpoliem. Šis ēdiens ir ne tikai garšīgs, bet arī uzturvielām bagāts, padarot to par lielisku izvēli gan ikdienas maltītēm, gan svētku galdam. Kotletēs izmantotā gaļa ir lielisks olbaltumvielu avots, kas ir būtisks muskuļu masas uzturēšanai un imūnsistēmas stiprināšanai. Paprika, tomāti un sīpoli piešķir ēdienam ne tikai garšas bagātību, bet arī nodrošina organismam nepieciešamos vitamīnus un antioksidantus.

Sastāvdaļas

    Kotlešu masai:
    • 500g jauktās maltās gaļas (cūka + liellops)
    • 700g tītara maltās gaļas
    • 1 ola
    • 6-7 ēdamkarotes skābā krējuma
    • 1 sauja miltu
    • Sāls
    • Cukurs
    • Maltie pipari
    Pildījumam:
    • 3 šķēles kūpināta speķa
    • 1 paprika
    • 3 tomāti
    • 1 sīpols
    • 3 ķiploku daivas
    • 2 burkāni
    • Eļļa cepšanai

    Pagatavošana

  1. 1. Pildījuma sagatavošana: Smalki sakapā bekonu, notīra un sagriež sīpolu un ķiplokus. Visu liek pannā cepties, līdz bekons sāk kļūt caurspīdīgs.
  2. 2. Pievieno rīvētu burkānu un uz lēnas uguns pacep aptuveni 5-7 minūtes.
  3. Reklāma
  4. 3. Sagriež papriku un tomātus, pievieno pannas saturam un pacep vēl 5-7 minūtes. Pēc tam noliek malā padzesēties.
  5. 4. Kotlešu masas sagatavošana: Liek maltās gaļas bļodā, pievieno sāli, piparus, nedaudz cukura. Piesit olu un pievieno 3-4 ēdamkarotes skābā krējuma. Visu samīca viendabīgā masā.
  6. 5. Pievieno sauju miltu un atlikušo krējumu, atkal visu kārtīgi samīca.
  7. 6. Kotletes pildīšana un cepšana: Ņem aptuveni 1 ēdamkaroti kotlešu masas, liek uz miltiem nokaisīta dēlīša un izveido iedobi, kurā ievieto pildījumu (aptuveni 1 tējkarote ar kaudzi).
  8. 7. Uzmanīgi aiztaisa ciet, pavīļā rokās veidojot kotleti, un liek sakarsētā pannā cepties. Cep no abām pusēm, līdz kotletes kļūst zeltaini brūnas.
  9. 8. Pasniegšana: Kotletes ir gatavas pasniegšanai! Tās var papildināt ar dažādiem dārzeņiem vai kartupeļu biezeni, lai maltīte būtu vēl pilnvērtīgāka.
  10. 9. Ieteikumi un alternatīvas: Ja vēlaties dažādot šo recepti, pildījumam varat izmantot arī citus ingredientus, piemēram, zaļos zirnīšus, aknu pastēti, rīvētu sieru vai ceptas sēnes​​. Kotletes var pagatavot arī pēc dažādiem panēšanas veidiem, piemēram, apviļājot miltos, olā un rīvmaizē, lai iegūtu kraukšķīgu garoziņu​.
  11. 10. Labu apetīti un lai garšo!
Pildītās kotletes ar bekonu, papriku, tomātiem un sīpoliem
Pildītās kotletes ar bekonu, papriku, tomātiem un sīpoliem
Pildītās kotletes ar bekonu, papriku, tomātiem un sīpoliem
Pildītās kotletes ar bekonu, papriku, tomātiem un sīpoliem
Pildītās kotletes ar bekonu, papriku, tomātiem un sīpoliem
Pildītās kotletes ar bekonu, papriku, tomātiem un sīpoliem
Pildītās kotletes ar bekonu, papriku, tomātiem un sīpoliem
Pildītās kotletes ar bekonu, papriku, tomātiem un sīpoliem
Pildītās kotletes ar bekonu, papriku, tomātiem un sīpoliem
Pildītās kotletes ar bekonu, papriku, tomātiem un sīpoliem
Pildītās kotletes ar bekonu, papriku, tomātiem un sīpoliem
Pildītās kotletes ar bekonu, papriku, tomātiem un sīpoliem
Pildītās kotletes ar bekonu, papriku, tomātiem un sīpoliem
Pildītās kotletes ar bekonu, papriku, tomātiem un sīpoliem
Pildītās kotletes ar bekonu, papriku, tomātiem un sīpoliem
Pildītās kotletes ar bekonu, papriku, tomātiem un sīpoliem
Pildītās kotletes ar bekonu, papriku, tomātiem un sīpoliem
Pildītās kotletes ar bekonu, papriku, tomātiem un sīpoliem
Pildītās kotletes ar bekonu, papriku, tomātiem un sīpoliem
Pildītās kotletes ar bekonu, papriku, tomātiem un sīpoliem
Pildītās kotletes ar bekonu, papriku, tomātiem un sīpoliem
Pildītās kotletes ar bekonu, papriku, tomātiem un sīpoliem
Pildītās kotletes ar bekonu, papriku, tomātiem un sīpoliem