Zivju kotletes ar cukini un burkāniem

2024-06-14 Receptes autors Zaigas stūrītis

Zivju kotletes ar cukini un burkāniem
Zivju kotletes ar cukini un burkāniem ir ne tikai garšīgs, bet arī uzturvielām bagāts ēdiens, kas ir lieliski piemērots ikdienas maltītēm. Šī recepte ir ideāla ģimenēm, jo tās sastāvā esošās zivis un dārzeņi nodrošina nepieciešamās uzturvielas, kas veicina labu veselību un attīstību. Zivis ir lielisks olbaltumvielu avots, kas nepieciešams muskuļu augšanai un imūnsistēmas stiprināšanai. Zivju sastāvā ir arī omega-3 taukskābes, kas ir svarīgas smadzeņu darbībai un sirds veselībai. Kabači un burkāni piešķir šīm kotletēm papildus vitamīnus un šķiedrvielas, padarot šo ēdienu ne tikai garšīgu, bet arī ļoti veselīgu.

Sastāvdaļu aizvietošanas iespējas
Lai gan recepte izmanto stārķa fileju, jūs varat izvēlēties arī citas liesas zivis, piemēram, mencu, līdaku vai heku, kas arī labi saderēs ar dārzeņiem. Kabačus var aizstāt ar cukini, bet burkānus var papildināt ar smalki sarīvētiem kartupeļiem vai pat pievienot sasmalcinātus brokoļus, lai iegūtu vēl vairāk uzturvielu. Olu baltuma vietā var izmantot pilnu olu, lai iegūtu bagātīgāku garšu un tekstūru.

Sastāvdaļas

    • Stārķa fileja: 250 grami (vai menca, līdaka, heks)
    • Kabači: 0,5 mazi (vai cukini)
    • Burkāni: 1 mazs (var pievienot arī kartupeļus vai brokoļus)
    • Sīpols: 1 mazs
    • Sāls
    • Pipari
    • Zivju garšvielas
    • Olu baltumi: 1 (vai pilna ola)
    • Ciete: 1 ēdamkarote
    • Olīveļļa (cepšanai)

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms smalki sagriež kabačus un burkānus un apcep tos olīveļļā.
  2. 2. Kad dārzeņi sāk mīkstināties, izslēdz karstumu un ļauj tiem atdzist.
  3. Reklāma
  4. 3. Zivis kopā ar sīpoliem sasmalcina, izmantojot gaļasmašīnu.
  5. 4. Tad pievieno dārzeņus, olu baltumu un cieti. Garšo ar sāli, pipariem un zivju garšvielām. Var pievienot arī svaigas dilles, lai piešķirtu papildus aromātu.
  6. 5. Ar mitrām rokām izveido 4 kotletes un nekavējoties apcep karstā eļļā no visām pusēm, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
  7. 6. Pasniedz ar savu iecienītāko papildinājumu, piemēram, kartupeļu biezputru, salātiem vai pat gardu zivju burgeru pagatavošanai​.
  8. 7. Noslēgums: Zivju kotletes ar cukini un burkāniem ir vienkārši pagatavojamas, taču ļoti garšīgas un veselīgas. Šis ēdiens ne tikai priecēs jūsu garšas kārpiņas, bet arī nodrošinās organismu ar nepieciešamajām uzturvielām. Neaizmirstiet eksperimentēt ar sastāvdaļām un pievienot savus iecienītos dārzeņus vai garšvielas, lai radītu savu ideālo kotlešu recepti.
Cepta jūras zeltplekste
(1)
Mencas fileja a la china style
(1)
Lasis ar kraukšķīgu garoziņu, kartupeļiem un salātiem
(1)
Zivs sarkanā marinādē
(1)
Siļķe kažokā
(1)
Līdakas kotletes ar baltmaizi
(1)