Savādāka franču karbonāde

2024-06-07 Receptes autors Worldrecipes.lv

Savādāka franču karbonāde
Labvakar un laipni lūdzam mūsu gardo piedzīvojumu pasaulē! Šodien jums ir iespēja iepazīties ar īpašu recepti - Savādāka franču karbonāde. Šī nav vienkārša karbonāde, un tas nav arī klasiskais franču ēdiens. Tā ir unikāla interpretācija, kurā izmantoti mūsu pašu pieejamie resursi un svaigie produkti, lai radītu kaut ko patiesi īpašu.

Kāpēc izvēlēties šo recepti? Galvenais šīs receptes elements ir cūkgaļa, kas ir lielisks olbaltumvielu avots, palīdzot stiprināt muskuļus un uzturēt vispārējo veselību. Cūkgaļā ir daudz svarīgu vitamīnu un minerālvielu, piemēram, B6 un B12 vitamīni, cinks un dzelzs, kas ir būtiski mūsu organisma pareizai darbībai. Šī recepte arī ietver papriku un sīpolus, kas ir bagāti ar antioksidantiem, uzlabo imūnsistēmu un veicina gremošanu.

Alternatīvie ingredienti Ja nav pieejama cūkgaļa, to var aizstāt ar vistas fileju vai pat ar veģetāro proteīnu alternatīvām, piemēram, tofu vai seitan. Siera vietā var izmantot jebkuru citu kausējošu sieru, piemēram, mozzarella vai cheddar. Majonēzes vietā var izmantot grieķu jogurtu, kas piešķirs vieglāku un mazāk taukainu garšu. 

Sastāvdaļas

    • Cūkas karbonāde
    • Paprika
    • Siers
    • Sarkanais sīpols
    • Majonēze
    • Olas
    • Rīvmaize
    • Sāls
    • Pipari
    • Eļļa cepšanai

    Pagatavošana

  1. 1. Par daudzumiem: Visas sastāvdaļas jāpielāgo atbilstoši ēdāju skaitam un laika ilgumam, kurā vēlaties baudīt šo ēdienu. Man bija apmēram 1 kg karbonādes gabals, 1 liela paprika, 100 g siera, 2 olas, 1 vidēji liels sarkanais sīpols, nedaudz majonēzes, rīvmaize, sāls un pipari.
  2. 2. Sagatavošana: Sākot ar gaļas sagriešanu plānās šķēlēs, tās viegli izklapē, apkaisa ar sāli un pipariem, un atliek malā.
  3. Reklāma
  4. 3. Dārzeņu un siera sagatavošana: Smalki sagriež papriku, sarīvē sieru un visu sajauc ar 1 olu un nedaudz majonēzes (daudzums pēc pašu ieskatiem, piemēram, 1 ēdamkarote). Sarkano sīpolu sagriež ripiņās. Ja vēlaties, sīpolus var nedaudz iemarinēt ar sāli, šķipsniņu cukura un 1/2 tējkarotes ābolu etiķa. Samaisa un ļauj 5-10 minūtes pamarinēties.
  5. 4. Gaļas cepšana: Sakuļ vienu olu, tajā iemērc gaļas šķēles, tad apvāra rīvmaizē un liek sakarsētā pannā. Gaļu viegli apcep līdz zeltainam brūnumam, bet ne līdz pilnīgai gatavībai, un liek uz cepamās plāts.
  6. 5. Gatavošana cepeškrāsnī: Uz apceptās gaļas kārto sīpolus un virsū liek paprikas un siera maisījumu. Visu liek sakarsētā cepeškrāsnī uz apmēram 10 minūtēm, līdz siers ir izkusis un paprika ar sīpoliem ir apcepušies.
  7. 6. Pasniegšana: Šī ir salīdzinoši ātra un ļoti garšīga maltīte. Lai labi garšo!
  8. 7. Izmēģiniet šo izcilu Savādāka franču karbonāde recepti un ļaujiet savām garšas kārpiņām baudīt katru kumosu. Bon appétit!
Savādāka franču karbonāde
Savādāka franču karbonāde
Savādāka franču karbonāde
Savādāka franču karbonāde
Savādāka franču karbonāde
Savādāka franču karbonāde
Savādāka franču karbonāde
Savādāka franču karbonāde
Savādāka franču karbonāde
Savādāka franču karbonāde
Savādāka franču karbonāde
Savādāka franču karbonāde
Savādāka franču karbonāde
Savādāka franču karbonāde
Savādāka franču karbonāde
Tortillas ar siera mērci un malto gaļu
(1)
Cūkgaļas un dārzeņu sarkanais karijs
(1)
Cepta cūkas fileja uz pannas
(2)
Načo sacepums ar malto gaļu un ananasiem
(1)
Kraukšķīga cūkgaļa ar saldskābo mērci
(1)
Burito ar liellopu gaļu, rīsiem un dārzeņiem
(1)