Pildīti kotleti ar burkāniem, sīpoliem, sieru un olām

2024-06-14 Receptes autors Solo mājai

Pildīti kotleti ar burkāniem, sīpoliem, sieru un olām
Šī recepte ir lielisks veids, kā radīt sātīgu un gardu ēdienu, kas būs piemērots gan ģimenes vakariņām, gan svētku galdam. Pildītas kotletes ir ne tikai ļoti garšīgas, bet arī bagātas ar uzturvielām. Galvenās sastāvdaļas – burkāni, sīpoli, siers un olas – nodrošina organismu ar svarīgām uzturvielām, vitamīniem un minerālvielām.

Kāpēc burkāni ir svarīgi?

Burkāni ir lielisks A vitamīna avots, kas ir būtisks acu veselībai, imūnsistēmas stiprināšanai un ādas veselībai. Tie satur arī antioksidantus, kas palīdz cīnīties ar brīvajiem radikāļiem un samazina hronisku slimību risku​ (worldrecipes.lv)​​ (Laiki mainās!)​.

Alternatīvas sastāvdaļas

- Gaļa: Cūkgaļas vietā var izmantot liellopu vai tītara gaļu, kas ir liesāka alternatīva.
- Siers: Ja nevēlaties izmantot klasisko rīvēto sieru, varat izvēlēties mozzarella vai feta sieru.
- Garšvielas: Eksperimentējiet ar dažādām garšvielām, piemēram, papriku, ķiploku pulveri vai kaltētiem zaļumiem, lai piešķirtu kotletēm jaunas garšas nianses.

Sastāvdaļas

    • 1 kilograms maltas gaļas (cūkgaļa, liellops vai tītars)
    • 2 burkāni
    • 1 sīpols
    • 1 rīvēts siers (piemēram, mozzarella)
    • 1 ola
    • Sāls
    • Iecienītākās garšvielas
    • Milti (mērcēšanai)
    • Rīvēti kāposti (pēc vēlēšanās)

    Pagatavošana

  1. 1. Malta gaļa: Es iesaku izmantot pašgatavotu malto gaļu, lai nodrošinātu labāku garšu un kvalitāti.
  2. 2. Gatavošana: Izvēlētajā maltenē ieputojiet olu un pievienojiet iecienītās garšvielas.
  3. Reklāma
  4. 3. Pildījums: Rīvējiet burkānus, sīpolu un sieru.
  5. 4. Apcepšana: Apcepiet burkānus un sīpolu pannā, līdz tie kļūst mīksti, pievienojiet garšvielas.
  6. 5. Kotletes veidošana: Izveidojiet kotletes no maltās gaļas masas un piepildiet tās ar sagatavoto pildījumu.
  7. 6. Cepšana: Apcepiet kotletes uz pannas no abām pusēm, līdz tās apbrūnē.
  8. 7. Cepeškrāsns: Pēc apcepšanas ievietojiet kotletes sakarsētā cepeškrāsnī un cepiet 15-20 minūtes.
  9. 8. Pasniegšana: Kā piedevu var izmantot skābētus kāpostus ar burkāniem, eļļu un sīpoliem vai ceptus kartupeļus.
  10. 9. Papildu padomi: Pildītās kotletes var dažādot ar dažādiem dārzeņiem, piemēram, papriku vai tomātiem, kas papildinās ēdienu ar jauniem vitamīniem un minerālvielām​​. Pasniedziet tās ar svaigiem salātiem vai dažādiem mērcēm, lai iegūtu pilnvērtīgu un sabalansētu maltīti.
  11. 10. Izbaudiet šo gardo un uzturvielām bagāto ēdienu, kas noteikti kļūs par jūsu ģimenes iecienītu recepti!