Šodien nolēmu sev mest izaicinājumu un pagatavot liellopa gaļas cepeti, turklāt ne ar jebko, bet ar liellopa šķiņķi. Man būtu izaicinājums cept liellopa muguras gabalu, fileju vai plecu, bet šeit ir šķiņķis. Šķiņķis, kā jūs droši vien zināt, ir diezgan ciets. Tas droši vien nav pārsteidzoši, jo, iespējams, nav stiprākas vietas par vērša pakaļkājām (tas var stāvēt uz divām kājām, kad tam tas nepieciešams). Muskuļi ir diezgan spēcīgi, bet tajā pašā laikā ļoti aromātiski un garšīgi. Šķiņķis parasti ir vairāk piemērots sautēšanai, sagriezts šķēlēs vai labi sasmalcināts, piemēram, befstrogēna pagatavošanai. Taču, kā man šodien izrādījās, šķiņķis lieliski der arī steikam.
Tā kā nezināju, kas notiks ar gaļu, eksperimentējot, nolēmu pagatavot mērci. Tas ir tikai gadījumam, ja gaļa kļūst sausa vai cieta. Tāpēc es pagatavoju vīna mērci. Internetā izlasīju daudz recepšu, bet beigās eksperimentēju arī ar mērci. Un tā sanāca ļoti laba. Starp citu, nedomājiet, ka mērcei derēs jebkurš vīns - mēs izmantojam tādu, kādu paši labprāt dzertu. :)
Tātad es esmu veikusi savu eksperimentu - sanāca ļoti labi un ļoti garšīgi. Gaļa bija maiga, to nebija ilgi jācep, un es ļoti iesaku to izmēģināt!
Pagatavošana aizņems aptuveni pusstundu, bet marinēšana aizņems vēl 8 stundas.