Vistas un brokoļu kotletes

2024-10-20 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Vistas un brokoļu kotletes
Šīs gardās vistas un brokoļu kotletes ir ideāls veids, kā uzlabot ēdienkarti ar veselīgiem dārzeņiem. Brokoļi ir bagātīgs vitamīnu C un K avots, kas palīdz stiprināt imūnsistēmu un veicina kaulu veselību. Vistas gaļa nodrošina augstvērtīgus proteīnus, kas nepieciešami muskuļu uzturēšanai un atjaunošanai, kā arī ir zema tauku satura alternatīva citām gaļām. Šī kombinācija ir lieliska izvēle gan pusdienām, gan vakariņām, nodrošinot vieglu un barojošu maltīti.

Alternatīvas sastāvdaļas

  • Vistas gaļa: Var izmantot arī tītaru vai cūkas maltu gaļu kā alternatīvu vistas gaļai.
  • Brokoļi: Ja brokoļi nav pieejami, tos var aizstāt ar ziedkāpostiem, kas ir līdzīgs uzturvielu avots.
  • Garšvielas: Papildus sālim un pipariem, vari izmantot ķiploku vai sinepes, lai piešķirtu kotletēm papildu garšu​

Receptes padomi

Brokoļus vislabāk sagriezt mazos gabaliņos vai sablendēt, lai tie vienmērīgi sajaucas ar malto gaļu, kas padarīs kotletes sulīgākas un vienkāršāk veidojamas. Lai kotletes cepšanas laikā nesadalītos, ir svarīgi labi saspiest masas bumbiņas.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Šī recepte ir lielisks uztura bagātinātājs, jo vistas un brokoļu kombinācija nodrošina daudz olbaltumvielu un šķiedrvielu. Olbaltumvielas veicina muskuļu atjaunošanos, savukārt šķiedrvielas uzlabo gremošanas sistēmu. Tomēr, lai saglabātu veselīgu ēdienu, ieteicams izvairīties no lieka eļļas daudzuma cepšanas procesā.

Kalorijas

  • Kopējais kaloriju skaits: aptuveni 780 kcal
  • Kalorijas vienā porcijā: aptuveni 195 kcal​

Sastāvdaļas

    • Vistas maltā gaļa: 500 g
    • Brokoļi: 250 g
    • Ola: 1 gab
    • Sāls: pēc garšas
    • Pipari: pēc garšas
    • Garšvielas: pēc izvēles

    Pagatavošana

  1. 1. Sagatavošana: Brokoļus smalki sagriež vai sablendē.
  2. 2. Tos pievieno maltajai gaļai, pievieno arī olu, sāli, piparus un citas garšvielas pēc izvēles.
  3. Reklāma
  4. 3. Kotletes veidošana: No masas izveido vienāda izmēra bumbiņas, kuras mazliet saplacina.
  5. 4. Cepšana: Uz sakarsētas pannas ar nelielu eļļas daudzumu cep kotletes zem vāka, katru pusi apmēram 5–7 minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un pilnībā izcepušās.
  6. 5. Pasniegšana: Pasniedz ar kartupeļiem un svaigiem dārzeņu salātiem, lai papildinātu maltīti ar vēl vairāk vitamīniem.
  7. 6. Kopsavilkums: Vistas un brokoļu kotletes ir ne tikai garšīgas, bet arī ļoti veselīgas, nodrošinot organismu ar augstvērtīgiem proteīniem un vitamīniem. Brokoļi uzlabo imunitāti un gremošanu, savukārt vistas gaļa sniedz nepieciešamo enerģiju ikdienai. Šo kotlešu gatavošana ir ātra un vienkārša, un tās ir lieliski piemērotas ģimenes maltītēm.
Vistas un brokoļu kotletes
Recepto autorius jauna_tu
Vārītas vistas kājas mērcē
(1)
Ananasu karijs ar vistu
(1)
Vistas gaļas un sēņu žuljēns
(1)
Kuskuss ar dārzeņiem un vistu
(1)
Pasta ar dārzeņiem, vistu un saldo krējumu
(1)
Cepta vista ar dārzeņiem un Āzijas garšvielām
(1)
Vistas gaļas iesmiņš ar jogurta mērci
(1)