Kotletes kotletītes

2022-08-20 Receptes autors Worldrecipes.eu

Kotletes kotletītes
Nu tad tā! Maģiskais vārds KOTLETES. Katras saimnieces lepnums un posts. Visas kā viena grib izcept sulīgas, pufīgas kotletes un katrai saimniecei ir sava īpašā kotlešu recepte ar ko tad iepriecina savus mīļotos vīriešus.

Cept kotletes tādas kādas cep mana mamma, man sanāca salīdzinoši nesen. Akurāt pirms gadiem četriem. Pirms tam, neiespējamā misija. Kamēr karstas, protams, gardas, bet kā nedaudz padziest, nu nebija tas ko es visu savu bērnību un jaunību esmu ēdusi pie mammas. Pūlējos gan šā gan tā, bez rezultātiem. Līdz reiz ieklausijos tēva teiktajā, ka gardas kotletes sanāk no jauktas gaļas. Jo lielāks gaļas mistrojums, jo gardākas kotletes. Tākā mans tēvs ir liels gardēdis tad nu liku aiz auss un sāku eksperimentus šajā jomā. Tātad, pats svarīgākais ir gaļa. Tai jābūt labai, tapēc lielveikalos nopērkamo atmetam kā kotletēm nederīgu. Meklējam tirgū. Es kotletes cepu no trīs veidu gaļām, cūkas, liellops un vistas. Un šādā kombinācijā kotletes ir fantastiski gardas, vīriec sola zvaigznes nonest no debesīm, kotletes ēzdams. Tapēc neturēšu sveci zem pūra, lūk recepte.

Ingredients

    • 400gr cūkas maltā gaļa
    • 300gr liellopa maltās gaļas
    • 500gr vistas maltā gaļa(saldētā)
    • 1 ola
    • 3 ēd.k. skāba krējuma
    • 1 vidēji liels sīpols
    • 2 ķiploku daivas
    • 2 saujas miltu
    • sāls
    • pipari

    Recipe Directions

  1. 1. Tad nu tā. Liekam gaļu bļodā, pieberam garšvielas, piesitam olu, pievienojam krējumu un miltus. Pievienojam sīpolu, ķiploku. Es tos sablenderēju un visu kārtīgi samīcam.
  2. 2. Tādā kārtīgā viendabīgā masā.
  3. Reklāma
  4. 3. Pēc tam veidojam kotletes, ja ir vēlme varam apvīļāt rīvmaizē vai miltos lai veidotos kraukšķīga garosziņa. Un liekam sakarsētā pannā cepties.
  5. 4. Un cepam no abām pusēm zeltaini brūnas!
  6. 5. Un tagad pats galvenais, kotletes nepārcept. Tātad, pacepam kādas 3-4 minūtes no vienas puses, 3-4 minūtes no otras puses. Ja iedurot dakšiņu, kotlete nāk līdzi, bet uzspiežot nāk sula tad droši ceļam no pannas ārā un liekam traukā. Es parasti ielieku karstumizturīgā traukā ar vāku, zem tā, kotlete savā sulā nedaudz pasutīs.
  7. 6. Un lūk, ideālas kotletītes, dēļ kurām vīrs sola zvaigznes nosnest no debesīm, ir gatavas. Un jāpiekrīt tētim, jo vairāk gaļas mistrojuma, jo gardākas. Un ja tā padomā, kas gan ir kotletes, maltas gaļas mistrojums ko mana vecvecmamma viesiem galdā necletu, tas tak esot mājas ēdiens.
  8. 7. Smalkām kundēm neģeld! Man gan liekas, ka šādas kotletes ģeldēmu visām kundēm. Lai labi garšo.
Kotletes kotletītes
Kotletes kotletītes
Kotletes kotletītes
Kotletes kotletītes
Kotletes kotletītes
Kotletes kotletītes
Makaroni ar faršu, tomātiem un sieru
(1)
Ar malto gaļu pildīti baklažāni
(1)
"Viltotais mexikānis" sautējums ar vistu
(1)
Tako ar malto gaļu
(1)
Tomātu zupa ar frikadelēm
(1)