Gardie sviesta cepumiņi

2022-08-20 Receptes autors Worldrecipes.eu

Gardie sviesta cepumiņi
Kaut kad tālā jaunībā, kad jūra līdz ceļiem, nopirkās man sviesta cepumi. Cepumi kā cepumi, bet ar izteiktu sviesta garšu. Šie cepumi salauza manu sirdi uz mūžu un kā tas nereti gadās, šie cepumi pazuda no mūsu veikalu plauktiem. Velti bija mani meklējumi un jebkuri citi sviesta cepumi negaršoja kā tie. Man kā sviesta mīlētājai(gan tiešā gan pārnestā nozīmē) šī garša bija ļoti no svara. Gāja gadi, bet salauzto sirdi tik šogad sadziedēju. Sanāca tā, ka manai draudzenei bija ienācies lauku sviests. Viņa nav tik liela sviesta mīletāja un lai manta neaizietu postā, jādomā kā izlietot. Atradu šo recepti un likās gana vienkārša un saprotama. Kā arī galvenais produkts, sviests, tiks izmantots. Rezultāts bija gardum gards, tik gards, ka steidzu mājās atkārtot šo recepti. Pēc tam tā iegūla recepšu kladē, nedaudz piemirsta, līdz šodienai. Šodien ģimene pieprasija kādu našķi pie tējas, kādu cepumiņu. Tad nu cēlu gaismā šo recepti.

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • 200gr. sviesta
    • 1 olas baltumu
    • 225gr. miltu
    • 75gr. pūdercukura (apmēram 3,5ēd.karotes)
    • 2-3piles vaniļas esences vai 1 ēd.k. vaniļas cukura
    • šķipsna sāls

    Recipe Directions

  1. 1. Tātad, sveistu vajag istabas temperatūrā. Cukuru un vaniļas cukuru es iepriekš sablenderēju, lai iegūtu pūdercukuru.
  2. 2. Sviestu bļodā ar mikseri sakuļ. Vienkārši izsmērē pa bļodu, ja tā var teikt. Tad pievieno pūdercukuru, vaniļas esenci vai vaniļas cukuru un samaisa.
  3. Reklāma
  4. 3. Pēc tam pievieno vienu olu baltumu un kārtīgi sakuļ. Pēc tam pievieno miltus, kārtīgi samaisa viendabīgā masā.
  5. 4. Pēc tam, ja ir konditorejas tūta, tad masu liekam tajā un uz cepamās plāts izspiežam smukus cepumiņus, kādā formā vien tīk. Bet ja šādas ekstras nav, tad var ar tējkarotīti likt mīklas piciņas uz plāts un izspiest plakanas. Mīkla nav šķidra, bet bieza, tapēc viegli padodas veidošanai.
  6. 5. Cep apmēram 15-20minūtes 180-200grādos. Vai, vienkāršāk runājot, līdz zeltainam brūnumam.
  7. 6. Un lūk, gardi sviesta cepumiņi gatavi. Ja ir kārtīgs lauku sviests, tad garša būs ļoti izteikta. No veikala nopērkamajiem sviestiem, šāda garša nav. Toreiz, pie draudzenes, mēs cepumu viducītī ielikām nedaudz melleņu zaftes, garšoja nāvīgi labi.
  8. 7. Brīdinu, silti ļoti ātri noēdas un var šādi pārēsties. Kā nekā 200gr. sviests.
Gardie sviesta cepumiņi
Gardie sviesta cepumiņi
Gardie sviesta cepumiņi
Gardie sviesta cepumiņi
Gardie sviesta cepumiņi
Gardie sviesta cepumiņi
Gardie sviesta cepumiņi
Gardie sviesta cepumiņi
Gardie sviesta cepumiņi
Gardie sviesta cepumiņi
Siera cepumi ar olīvām
(1)
Vecrīgas - cepumi ar biezpienu un krējumu
(1)
Šokolādes biskvīta cepumi ar riekstiem
(1)
Zitinjas adventes cepumiņi ar karameļu krēmu
(1)
Mandeļu un lazdu riekstu cepumi
(1)
Indijas Naan maize
(1)