Safrāna - šokolādes kūka

2022-08-22 Receptes autors Santa Maria LV

Safrāna - šokolādes kūka
Safrāna kūka ar balto šokolādi ir visu safrāna cienītāju sapnis. Košais safrāns, saldā šokolāde un krēmīgā konsistence padara šo kūku pilnīgi neatvairāmu.

Sastāvdaļas

    Sastāvdaļas:
    • 100 g sviests
    • 200 g baltā šokolāde
    • 3 gb olas
    • 50 ml cukurs
    • 2 ēd.k. vaniļas cukurs
    • 3 ēd.k. gaišais cukura sīrups
    • 1 paciņa Santa Maria Safrāns
    • 1 gb smalki sarīvēta laima miziņa
    • 1 šķipsniņa sāls
    • 150 ml kviešu milti
    Brūkleņu krēms:
    • 300 ml 35% saldais krējums
    • 100 ml svaigs brūkleņu ievārījums

    Pagatavošana

  1. 1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 175°C. Izkausējiet sviestu, noceliet no plīts un pievienojiet šokolādi.
  2. 2. Saputojiet olas, cukuru un vaniļas cukuru. Pievienojiet sīrupu, safrānu, laima miziņu un sāli.
  3. Reklāma
  4. 3. Šokolādes un sviesta maisījumu lejiet klāt olu maisījumam. Iesijājiet miltus.
  5. 4. Masu lejiet ietaukotā formā un cepiet cepeškrāsnī 20-25 min.
  6. 5. Gatavai kūkai ir jābūt mazliet lipīgai! Pasniedziet atdzesētu ar brūkleņu un putukrējuma krēmu.
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
(1)
Pupiņu šokolādes kūka
(1)
Zitinjas Ziemassvētku šokolādes kūka
(1)
Mini šokolādes kūciņas "Pizas tornīši"
(1)
Šokolādes kūka ar vārīto šokolādes krēmu
(1)
Šokolādes - ķiršu torte
(1)
Šokolādes kūka ar Coca-Cola, eļļu un kefīru
(1)
Šokolādes kūka ar valriekstiem
(1)