Šokolādes kūka ar valriekstiem

2023-05-03 Receptes autors Worldrecipes.lv

Šokolādes kūka ar valriekstiem
Šī ir īsta šokolādes kūka (vai varbūt pat kūka), kā saka, līdz pat panagijai. Ēdams svaigu no ledusskapja, tas nedaudz atgādina saldētu šokolādes kūku, bet, ja atstāsiet to kādu laiku istabas temperatūrā, tā atklās brīnišķīgu garšu gammu no šokolādes krēma līdz biskvīta kūkai. Īsāk sakot, es iesaku to pagatavot un baudīt jau šodien! 

Sastāvdaļas

    Biskvīta pagatavošanai:
    • Sviests: 100 grami (istabas temperatūra).
    • tumšā šokolāde: 50 grami
    • Cukurs: 70 grami
    • vaniļa: 0,5 tējkarote
    • Olas: 2
    • karsts ūdens: 125 mililitri
    • Kakao: 1 ēdamkarote
    • milti: 200 grami
    • cepamais pulveris: 2 tējkarotes
    Krējuma pagatavošanai:
    • Krējums: 35% tauku krējums: 250 grami.
    • tumšā šokolāde: 100 grami
    • Cukurs: 130 grami
    • olu dzeltenumi: 3
    • sviests: 85 grami
    • krēma stīvinātājs: 4-6 paciņas (atkarībā no situācijas)
    Arī:
    • Kafija ar brendiju: 4-5 ēdamkarotes (cepumiem).
    • Baltās šokolādes skaidiņas
    • grauzdēti valrieksti
    • kūkas rotājumi

    Pagatavošana

  1. 1. Biskvīti: Vispirms izšķīdiniet kakao karstā ūdenī.
  2. 2. Sviestu saputo kopā ar cukuru un vaniļu, līdz baltumi ir saberzti.
  3. Reklāma
  4. 3. Ielej izkusušo un atdzesēto šokolādi un maisot pievieno olas.
  5. 4. Maisījumam ar izšķīdušo kakao pārmaiņus pievienojiet miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Maisa, līdz maisījums kļūst gluds un krēmīgs.
  6. 5. Sviestu izsmērē kūkas veidnē, apkaisiet to ar miltiem un ielejiet tajā mīklu.
  7. 6. Ievietojiet skārdu cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 170 grādiem pēc Celsija, un cepiet apmēram 35-40 minūtes.
  8. 7. Atdzesēto biskvītu sagriež 2 loksnēs.
  9. 8. Krēms: Olu dzeltenumus saputo ar krējumu un cukuru un, nepārtraukti maisot, karsē ūdens vannā, līdz sabiezē. Galvenais ir dzeltenumus nepārkarsēt, lai tie nesadegtu, jo tas izraisīs melnēšanu.
  10. 9. Citā bļodā izkausējiet sviestu kopā ar šokolādi.
  11. 10. Sajauc abas masas un atstāj atdzist. Atdziestot krēmam vajadzētu sabiezēt. Izmantojiet krējuma stīvinātāju, lai iegūtu pareizo konsistenci. Pievienojiet pa vienam iepakojumam un samaisiet. Atkārtojiet šo procesu, līdz maisījums ir biezs. Protams, ja krēms joprojām ir stingrs, biezinātājs nav nepieciešams.
  12. 11. Kūkas pagatavošana: Uz kūku loksnēm uzlej kafiju un brendiju.
  13. 12. Vispirms uz apakšējās loksnes uzsmērējiet krēmu, tad uz apakšējās loksnes uzlieciet augšējo loksni un pārklājiet to ar atlikušo krēmu.
  14. 13. Dekorē ar rīvētu balto šokolādi, grauzdētiem valriekstiem un kūku smidzinātājiem.
  15. 14. Atdzesējiet kūku ledusskapī vismaz 6 stundas. Izbaudiet!
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
(1)
Safrāna - šokolādes kūka
(1)
Šokolādes kūka ar Coca-Cola, eļļu un kefīru
(1)