Braunijs ar šokolādes trifelēm

2024-10-13 Receptes autors Egija Šteinberga - food_life_style_lv

Braunijs ar šokolādes trifelēm
Braunijs ar šokolādes trifelēm ir īpaši piemērots saldumu cienītājiem, kas novērtē bagātīgu šokolādes garšu. Šajā receptē dominē šokolāde, kas ir pilna ar antioksidantiem un pazīstama ar spēju uzlabot garastāvokli. Šokolāde satur feniletilamīnu un serotonīnu, kas veicina laimes sajūtu un mazināt stresu. Tā arī nodrošina magniju, kas atbalsta muskuļu un nervu sistēmu veselību.

Alternatīvas sastāvdaļas

  • Kviešu miltus var aizstāt ar bezglutēna miltu maisījumu, lai padarītu šo desertu piemērotu glutēna nepanesībai.
  • Tumšo rumu var aizstāt ar vaniļas ekstraktu, ja vēlaties mazināt alkohola saturu.
  • Sviestu var aizstāt ar kokosriekstu eļļu, kas piešķirs desertam vieglu kokosriekstu pieskārienu un samazinās piesātināto tauku daudzumu.

Receptes padomi

  • Lai iegūtu bagātīgāku garšu, var pievienot šķipsniņu jūras sāls.
  • Lai braunijs būtu mīksts un sulīgs, pārliecinieties, ka nevārījāt to ilgāk par norādīto laiku.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Šis deserts ir pilns ar šokolādes antioksidantiem, kas atbalsta sirds veselību, un tam ir augsts kaloriju daudzums, tāpēc to ieteicams baudīt mēreni. Piesātinātie tauki sviestā un cukura saturs var palielināt holesterīna līmeni, tādēļ ieteicams to lietot kā īpašu gardumu.

Kalorijas

  • Kopējais kaloriju daudzums: aptuveni 3000 kcal
  • Kalorijas vienā porcijā: aptuveni 375 kcal

Sastāvdaļas

    • Sviests: 150 g
    • Šokolādes trifeles: 300 g
    • Cukurs: 100 g
    • Olas: 3
    • Saldais krējums (10%): 50 ml
    • Kviešu milti: 260 g
    • Cepamais pulveris: 1/2 tējkarote
    • Tumšais rums: 50 ml

    Pagatavošana

  1. 1. Olas ar cukuru tiek rūpīgi sakultas, līdz masa kļūst gaiša un kupla.
  2. 2. 100 g sviesta un 150 g trifeļu tiek izkausēti, pievienoti olām un ieputoti, līdz masa kļūst viendabīga.
  3. Reklāma
  4. 3. Tad pievieno saldo krējumu un rumu, uzmanīgi samaisot, lai viss būtu vienmērīgi sajaukts.
  5. 4. Pievieno miltus un cepamo pulveri, rūpīgi iemaisot, lai izvairītos no kunkuļiem.
  6. 5. 50 g trifeļu tiek smalki sasmalcinātas un pievienotas mīklai, nodrošinot bagātīgāku tekstūru.
  7. 6. Mīklu liek ietaukotā formā un cep cepeškrāsnī 175 grādos aptuveni 45 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna.
  8. 7. Kad braunijs ir izcepts, to ļauj atdzist istabas temperatūrā.
  9. 8. Atlikušās trifeles kopā ar sviestu tiek izkausētas un samaisītas līdz viendabīgai masai, ar kuru braunijs tiek pārliets.
  10. 9. Braunijs tiek dekorēts ar smalki sasmalcinātām trifelēm un pasniegts, lai baudītu šokolādes bagātību.
  11. 10. Kopsavilkums: Braunijs ar šokolādes trifelēm ir ideāls deserts ikvienam, kas mīl šokolādi. Tā bagātīgā un intensīvā šokolādes garša, apvienojumā ar kraukšķīgajām un krēmīgajām trifelēm, rada neaizmirstamu desertu. Lai gan šis našķis ir kalorijām bagāts, tas ir lieliska izvēle kā īpaša bauda svētkos vai īpašos brīžos.
Braunijs ar šokolādes trifelēm
Braunijs ar šokolādes trifelēm
Braunijs ar šokolādes trifelēm
Braunijs ar šokolādes trifelēm
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
(1)
Šokolādes kūka ar valriekstiem
(1)
Safrāna - šokolādes kūka
(1)
Šokolādes kūka ar Coca-Cola, eļļu un kefīru
(1)