Šokolādes-banānu jogurta kūka ar avenēm un riekstiem

2024-10-07 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Šokolādes-banānu jogurta kūka ar avenēm un riekstiem
Šokolādes-banānu jogurta kūka ar avenēm un riekstiem ir ne tikai gardums, bet arī uzturvielām bagāts deserts. Galvenā sastāvdaļa šajā receptē ir banāns, kas ir pilns ar kāliju un šķiedrvielām, veicinot sirds veselību un gremošanas sistēmas darbību. Šis deserts ir ideāla izvēle tiem, kuri vēlas baudīt ko saldu, vienlaikus gādājot par savu organismu.

Alternatīvas sastāvdaļas

  • Kefīrs var tikt aizstāts ar pienu vai mandeļu pienu, lai padarītu šo kūku piemērotu bez piena produktiem.
  • Eritritolu var aizstāt ar medu, stēviju vai kokosriekstu cukuru, pielāgojot saldumu pēc savas gaumes.
  • Grieķu jogurts var tikt aizstāts ar skābo krējumu vai kokosriekstu jogurtu, ja vēlaties šo desertu vegānisku.

Receptes padomi

  • Ja cepjat cepeškrāsnī, pārliecinieties, ka biskvīts ir pilnībā atdzisis, pirms sagriežat to daļās.
  • Dekorēšanai var izmantot arī citus sezonālus augļus, piemēram, mellenes vai zemenes, lai iegūtu papildu svaigumu.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Šī kūka ir bagāta ar šķiedrvielām un minerālvielām no banāniem, kā arī ar olbaltumvielām no jogurta un krēmsiera. Tomēr jāņem vērā, ka, lietojot saldinātājus un riekstus, var pieaugt kaloriju daudzums, tādēļ izbaudiet ar mēru.

Kalorijas

  • Vienā porcijā: aptuveni 250 kcal

Sastāvdaļas

    Biskvītam:
    • Ola: 1 gab
    • Banāns: 100 gr
    • Kefīrs: 30 gr
    • Kakao: 15 gr
    • Cepamais pulveris: 3 gr
    • Saldinātājs (piemēram, eritritols): pēc garšas
    Krēmam:
    • Grieķu jogurts: 100 gr
    • Krēmsiers: 30 gr
    • Saldinātājs (piemēram, eritritols): pēc garšas
    • Kanēlis: pēc garšas
    Dekorēšanai:
    • Svaigas avenes: pēc izvēles
    • Rīvēta šokolāde: pēc izvēles
    • Sasmalcinātas pistācijas: pēc izvēles

    Pagatavošana

  1. 1. Biskvīts - samīci banānu ar dakšu, sajauc to ar olām, kefīru, kakao, cepamo pulveri un saldinātāju.
  2. 2. Labi samaisi līdz vienmērīgai konsistencei.
  3. Reklāma
  4. 3. Cep mikroviļņu krāsnī uz maksimālās jaudas 4 minūtes vai cep cepeškrāsnī 180 grādos 20-25 minūtes.
  5. 4. Kad biskvīts ir gatavs, ļauj tam pilnībā atdzist, pirms sagriež trīs daļās.
  6. 5. Krēms - sajauc grieķu jogurtu, krēmsieru, saldinātāju un kanēli līdz viendabīgai masai.
  7. 6. Smērē katru biskvīta slāni ar krēmu un kārto slāņos. Virsū uzliec svaigas avenes, rīvētu šokolādi un sasmalcinātas pistācijas.
  8. 7. Kopsavilkums: Šokolādes-banānu jogurta kūka ir lieliska izvēle gardēžiem, kas meklē veselīgāku desertu alternatīvu. Ar dažādām sastāvdaļu variācijām, piemēram, ar mandeļu pienu vai kokosriekstu jogurtu, šo desertu var pielāgot dažādām diētām. Izbaudiet katru kumosu, zinot, ka jūs iegūstat arī uzturvērtības priekšrocības.
  9. 8. Lai labi garšo!
Šokolādes-banānu jogurta kūka ar avenēm un riekstiem
Šokolādes-banānu jogurta kūka ar avenēm un riekstiem
Šokolādes-banānu jogurta kūka ar avenēm un riekstiem
Recepto autorius jauna_tu
Mini šokolādes kūciņas "Pizas tornīši"
(1)
Šokolādes kūka ar valriekstiem
(1)
Šokolādes kūka ar vārīto šokolādes krēmu
(1)
Pupiņu šokolādes kūka
(1)
Safrāna - šokolādes kūka
(1)
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
(1)
Zitinjas Ziemassvētku šokolādes kūka
(1)
Šokolādes kūka ar Coca-Cola, eļļu un kefīru
(1)
Šokolādes - ķiršu torte
(1)