Visgaršīgākā Tom Yum Goong zupa ar tom yum pastu

2023-05-06 Receptes autors Worldrecipes.lv

Visgaršīgākā Tom Yum Goong zupa ar tom yum pastu
Nezinu, vai vēl kaut kur pasaulē notiek Tom Yum zupas ēšanas čempionāti (piemēram, Amerikā ir ļoti populāri sacensties, kurš var apēst visvairāk hamburgeru), bet, ja tādi notiktu, es varētu uzvarēt.:) Es ļoti labi atceros, kā pagājušajā gadā divu nedēļu atvaļinājuma laikā Taizemē es gandrīz katru dienu ēdu šo brīnišķīgo taizemiešu nacionālo ēdienu, reizēm pat vairāk nekā reizi dienā. Un, lai gan tik nikns ēdiens parasti mani nogurdina, mana mīlestība pret Tom Yum nekad nemazinās. Un kā gan citādi, ja šajā zupā ir viss, kas nepieciešams fantastiskai garšu kombinācijai? Kokosriekstu piena pikantā uguns, savijas saldums un skābums, Āzijas garšvielu aromāti un, protams, koriandrs un garneles, kas man atgādina par ceļojumiem uz tālām zemēm.

Lai šīs zupas garšas atveidotu pēc iespējas tuvāk tai, ko var atrast Taizemes restorānā vai mazā ēstuvē, esmu daudz eksperimentējusi ar dažādām zupas bāzēm, garšvielu pastām un sastāvdaļu attiecībām. Un beidzot man izdevās atklāt manām garšas kārpiņām vispilnīgāko rezultātu, ko var panākt ar Lietuvas lielveikalos atrodamajiem produktiem. 

Beja, Tom Yum pievieno udon nūdeles. Lai gan autentiski šo zupu pasniedz ar bļodiņu rīsu malā, ko ēdājs var pievienot pēc savām vajadzībām, man tieši šīs nūdeles šeit iederas vēl labāk. Bet, ja vēlaties vieglāku versiju, varat vienkārši izlaist udon vai palielināt dārzeņu saturu. Manuprāt, visgaršīgākā ir arī Tom Yum - tikai viegli atdzeltenā kokosriekstu pienā, kas zupai piešķir zīdainu krēmīgumu. Tas ir tikai gaumes jautājums, tāpēc, ja jums patīk biezāka zupa vai vienkārši vēlaties samazināt pikantumu, kas šajā zupā noteikti ir, pievienojiet vairāk kokosriekstu piena vai meklējiet biezāku kokosriekstu pienu (uz iepakojuma jābūt uzrakstam "extra creamy", "extra smooth" vai "extra rich")..

Sastāvdaļas

    • Ūdens: 1,5 litri
    • Tom Yum pasta: 3 paciņas (90 grami; KANOKWAN zīmols; izmantojot cita ražotāja pastu, daudzums var nedaudz atšķirties, bet man personīgi pēc ilgiem pētījumiem šī ir vistuvākā autentiskajai zupas garšai un ir tā, ko es iesaku visvairāk).
    • ingvera sakne: ~ 2 cm šķēle
    • citronzāles stublāji: 1 (nav nepieciešams)
    • konservēti mizoti tomāti bez šķidruma: 1 neliela kārba (400 g aunu)
    • sēnes: 6-8 lielas
    • šalotes: 1 (vai vienkārši dzeltenā krāsā)
    • kokosriekstu piens: ~ 250 mililitri (ja vēlaties krēmīgāku zupu, varat palielināt daudzumu).
    • zivju mērce: 1 ēd.k.
    • brūnais cukurs: 1 tējkarote
    • tīģergarneles: 12-16 (var pievienot vairāk)
    • udon nūdeles: 400 grami
    • svaigs koriandrs: 1 liela sauja
    • laima: 1

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms uzvāriet ūdeni un pievienojiet tam Tom Yum pastu, samaisiet.
  2. 2. Ievietojiet ingvera sakni (pēc mizas nomizošanas) katliņā kopā ar citronzāles kātu. Uzkarsē līdz vidējai temperatūrai.
  3. Reklāma
  4. 3. Sasmalciniet tomātus gabaliņos, kas ir aptuveni viena kumosa lieluma, un sagrieziet sēnes 4-6 gabaliņos. Pievienojiet zupai. Pavārs, pārklāts, vāriet apmēram 5-7 minūtes, līdz sēnes kļūst mīkstas.
  5. 4. Tad pievieno kokosriekstu pienu un samaisa. Sīpolu sagrieziet lielos gabaliņos, pievienojiet katlam un vāriet dažas minūtes, līdz tas kļūst mīksts.
  6. 5. Pievienojiet brūno cukuru, pievienojiet zivju mērci un nobaudiet, lai pārliecinātos, ka ir vēlamā skābo, saldo un sāļo garšu attiecība.
  7. 6. Pievienojiet garneles, udon nūdeles un vāriet vēl 3 minūtes.
  8. 7. Pasniedziet uzreiz ar laima šķēlīti un sauju sasmalcināta koriandra. Izbaudiet!
Pikantā Tom Kha zupa ar garnelēm
(2)
Rabarberu zupa ar klimpām
(1)
Vistas krēmzupa ar pupiņām
(1)
Meksikāņu tomātu zupa
(1)
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
(2)
Harira - tradicionālā Marokas zupa
(1)
Tomātu - pupiņu zupa
(1)