Nezinu, vai vēl kaut kur pasaulē notiek Tom Yum zupas ēšanas čempionāti (piemēram, Amerikā ir ļoti populāri sacensties, kurš var apēst visvairāk hamburgeru), bet, ja tādi notiktu, es varētu uzvarēt.:) Es ļoti labi atceros, kā pagājušajā gadā divu nedēļu atvaļinājuma laikā Taizemē es gandrīz katru dienu ēdu šo brīnišķīgo taizemiešu nacionālo ēdienu, reizēm pat vairāk nekā reizi dienā. Un, lai gan tik nikns ēdiens parasti mani nogurdina, mana mīlestība pret Tom Yum nekad nemazinās. Un kā gan citādi, ja šajā zupā ir viss, kas nepieciešams fantastiskai garšu kombinācijai? Kokosriekstu piena pikantā uguns, savijas saldums un skābums, Āzijas garšvielu aromāti un, protams, koriandrs un garneles, kas man atgādina par ceļojumiem uz tālām zemēm.
Lai šīs zupas garšas atveidotu pēc iespējas tuvāk tai, ko var atrast Taizemes restorānā vai mazā ēstuvē, esmu daudz eksperimentējusi ar dažādām zupas bāzēm, garšvielu pastām un sastāvdaļu attiecībām. Un beidzot man izdevās atklāt manām garšas kārpiņām vispilnīgāko rezultātu, ko var panākt ar Lietuvas lielveikalos atrodamajiem produktiem.
Beja, Tom Yum pievieno udon nūdeles. Lai gan autentiski šo zupu pasniedz ar bļodiņu rīsu malā, ko ēdājs var pievienot pēc savām vajadzībām, man tieši šīs nūdeles šeit iederas vēl labāk. Bet, ja vēlaties vieglāku versiju, varat vienkārši izlaist udon vai palielināt dārzeņu saturu. Manuprāt, visgaršīgākā ir arī Tom Yum - tikai viegli atdzeltenā kokosriekstu pienā, kas zupai piešķir zīdainu krēmīgumu. Tas ir tikai gaumes jautājums, tāpēc, ja jums patīk biezāka zupa vai vienkārši vēlaties samazināt pikantumu, kas šajā zupā noteikti ir, pievienojiet vairāk kokosriekstu piena vai meklējiet biezāku kokosriekstu pienu (uz iepakojuma jābūt uzrakstam "extra creamy", "extra smooth" vai "extra rich")..