Nu i laiciņš ārā aiz loga! Šādā laikā neviens saimnieks savu suni nedzītu laukā, kur nu pašam līst ārā, bet ja mājās ir 3 mēnešus vecs kucēns, kuram šādi laika apstākļi ir reāli interesanti, nekas cits neatliek kā vilkties laukā. Tik ļauna, lai dzītu atvases laukā, es tomēr neesmu, lai gan kārdinājums ir liels.
Tāpēc, lai kaut kā kompensētu mirkšanu lietū, jo pastaigas vēl ir liegtas, nākas stāvēt un mirkt, uztapināju šo zupu. Šķelto zirņu zupa ar tomātiem un burkāniem ir sātīgs, veselīgs un sildošs ēdiens, kas ideāli piemērots drēgnajiem vakariem.
Cienītais jau sen dīca, ka gribot zirņu zupu, savukārt mani māca pamatīgs izmisums gatavošanā, ka mana darba kolēģe apžēlojās un atstiepa savu lielo mapi ar receptēm. Nu kādas septiņas es tur tā kā piefiksēju un viena no šīm receptēm bija šī zupa. Kaut kā tā kombinācija aizķēra, tāpēc nolēmu iepriecināt cienīto pie reizes piefiksēt kādu jaunu recepti.
Šķeltie zirņi ir lielisks olbaltumvielu un šķiedrvielu avots, kas palīdz uzturēt sātu ilgāk, regulē cukura līmeni asinīs un veicina gremošanu. Turklāt tie ir bagāti ar minerālvielām, piemēram, dzelzi, magniju un kāliju, kas ir būtiski ķermeņa veselībai. Burkāni un tomāti piešķir zupai ne tikai lielisku garšu, bet arī papildus vitamīnus un antioksidantus, kas stiprina imunitāti un uzlabo ādas stāvokli.
Alternatīvas un papildu sastāvdaļas:
- Šķelto zirņu vietā: var izmantot lēcas vai zaļos zirņus.
- Konservētu tomātu vietā: svaigi tomāti, tomātu pasta vai tomātu biezenis.
- Dārzeņu buljona kubiņu vietā: var izmantot mājās gatavotu dārzeņu buljonu vai vistas buljonu.
- Saldskābās čili mērces vietā: sojas mērce, Worcestershire mērce vai adžika.