Šķelto zirņu zupa ar tomātiem un burkāniem

2022-08-15 Receptes autors Worldrecipes.eu

Šķelto zirņu zupa ar tomātiem un burkāniem
Labs vakars!

Nu i laiciņš ārā aiz loga! Šādā laikā neviens saimnieks savu suni nedzītu laukā, kur nu pašam līst ārā, bet ja mājās ir 3 mēnešus vecs kucēns, kuram šādi laika apstākļi ir reāli interesanti, nekas cits neatliek kā vilkties laukā. Tik ļauna, lai dzītu atvases laukā, es tomēr neesmu, lai gan kārdinājums ir liels.

Tāpēc lai kaut kā kompensētu mirkšanu lietū, jo pastaigas vēl ir liegtas, nākas stāvēt un mirkt, uztapināju šo zupu.

Cienītais jau sen dīca, ka gribot ziņu zupu, savukārt mani māca pamatīgs izmisums gatavošanā, ka mana darba kolēģe apžēlojās un atstiepa savu lielo mapi ar receptēm. Nu kādas septiņas es tur tā kā piefiksēju un viena no šīm receptēm bija šī zupa. Kaut kā tā kombinācija aizķēra, tāpēc nolēmu iepriecināt cienīto pie reizes piefiksēt kādu jaunu recepti.

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    uz 5l katlu:
    • 2 glāzes šķelto zirņu
    • 2 bundžas konservētu tomātu sagriezti gabaliņos
    • 4 burkāni
    • 1 liels sīpols
    • 2 lielas ķiploku daivas
    • 2 buljona kubiņi (ņēmu dārzeņu)
    • saldskābā čili mērce
    • melnie pipari
    • sāls
    • cukurs
    • zaļumi

    Recipe Directions

  1. 1. Gatavošana vienkāršāka par vienkāršu. Ņemam divas glāzes zirņu un liekam kaltā ar apmēram 3l ūdens, buljona kubiņus un liekam vārīties.
  2. 2. Kamēr vārās zirņi, sakapājam sīpolu, ķiploku un liekam pannā, kurā nedaudz ielieta eļļa, cepties. Tikmēr sarīvējam burkānu, pievienojam pannas saturam un pacepam kādas 5-7minūtes. Pēc tam pievienojam tomātus, sāli, piparus un čili mērci un uz lēnas uguns sautējam, līdz blakus katlā zirņi ir gandrīz mīksti.
  3. Reklāma
  4. 3. Kad zirņi gandrīz mīksti, pannas saturu pievienojam zirņiem, samaisām un uz lēnas uguns turpinām vārīt līdz zirņi ir mīksti. Pagaršojam vai sāls/cukurs netrūkst. Sakapājam zaļumus un pirms pasniegšanas iemaisām zupā iekšā! Tas arī viss. Tieši tik vienkārši.
  5. 4. Recepti var pilnveidot pēc saviem ieskatiem. Tā kā man bija slinkums meklēt žāvētas ribas lai novārītu buljonu, izlīdzējos ar BIO buljona kubiņiem. Ja baigi daudz nav laika un gribas fiksāk tikt pie zupas, tad iesaku zirņus kādas 10-15minūtes pamērcēt uzlejot no tējkannas verdošu ūdeni.
  6. 5. Kā redzams, recepti var droši pilnveidot. Lai labi garšo!
Šķelto zirņu zupa ar tomātiem un burkāniem
Šķelto zirņu zupa ar tomātiem un burkāniem
Šķelto zirņu zupa ar tomātiem un burkāniem
Šķelto zirņu zupa ar tomātiem un burkāniem
Šķelto zirņu zupa ar tomātiem un burkāniem
Šķelto zirņu zupa ar tomātiem un burkāniem
Šķelto zirņu zupa ar tomātiem un burkāniem
Šķelto zirņu zupa ar tomātiem un burkāniem
Šķelto zirņu zupa ar tomātiem un burkāniem
Šķelto zirņu zupa ar tomātiem un burkāniem
Šķelto zirņu zupa ar tomātiem un burkāniem
Šķelto zirņu zupa ar tomātiem un burkāniem
Šķelto zirņu zupa ar tomātiem un burkāniem
Vistas zupa ar nūdelēm
(1)
Tomātu zupa ar pildītiem makaroniem
(1)
Ķiploku krēmzupa jeb pretgripas zupa
(1)
Siera zupa ar pupiņām un desu
(1)
Pupiņu soļanka ar burkāniem
(1)
Dārzeņu krēmzupa ar kokosriekstu pienu
(1)