Tomātu zupa ar ķiplokiem un saldo krējumu

2024-06-11 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Tomātu zupa ar ķiplokiem un saldo krējumu
Tomātu zupa ar ķiplokiem un saldo krējumu ir sildoša un sātīga ēdiena izvēle, kas lieliski piemērota drēgnām dienām. Tomāti ir galvenā sastāvdaļa šajā receptē, un tie ir pazīstami ar savām veselīgajām īpašībām. Tomāti ir bagāti ar likopēnu, spēcīgu antioksidantu, kas palīdz cīnīties pret vēža šūnām un uzlabo sirds veselību. Papildus tam, tomāti satur C vitamīnu, kas stiprina imūnsistēmu, kā arī kāliju, kas ir svarīgs sirds un muskuļu funkcijām.

Variācijas un papildinājumi:

Saldā krējuma vietā var izmantot kokosriekstu pienu, lai zupa iegūtu eksotiskāku garšu un būtu piemērota vegāniem.
Garšvielas: Papildus bazilikam un pipariem, vari pievienot timiānu vai čili, lai zupai piešķirtu pikantumu.
Papildinājumi: Pievieno ceptus turku zirņus vai sarkano lēcu biezeni, lai zupa būtu vēl sātīgāka.
Grauzdēta siera maize: Pasniedz zupu ar kraukšķīgām siera maizēm vai ķiploku grauzdiņiem, lai piešķirtu papildu tekstūru un garšu.

Izmantojot šīs idejas, Tu vari pielāgot tomātu zupu savām vēlmēm un izbaudīt tās bagātīgo garšu un uzturvērtību.

Sastāvdaļas

    • 2 gabali (800g) konservētu mizotu tomātu
    • 500ml saldā krējuma
    • 1 vidēji liels sīpols
    • 7-8 ķiploka daivas
    • 6-7 šķēles baltmaizes
    • Garšvielas pēc izvēles (baziliks, pipari, sāls, cukurs)

    Pagatavošana

  1. 1. Baltmaizes sagatavošana: Sagriez baltmaizes šķēles kubiciņos un ieliec cepeškrāsnī, uzsildītā līdz 150 grādiem, uz 10-15 minūtēm, lai tās apgrauzdētos.
  2. 2. Tomātu apstrāde: Atver tomātu bundžas un sablenderē tos līdz viendabīgai masai. Ja vēlies, vari izmantot svaigus tomātus, kurus pēc tam sablenderē un lej katliņā. Uz straujas uguns uzvāri.
  3. Reklāma
  4. 3. Sīpolu un ķiploku apstrāde: Nomizo un sagriez sīpolu un aptuveni četras ķiploka daivas. Blenderē līdz viendabīgai masai vai sagriez mazos gabaliņos. Pievieno tos katlā pie tomātiem un uz mazas uguns vāri, pievienojot baziliku un piparus. Karsē līdz pazūd putas, apmēram 15 minūtes.
  5. 4. Krējuma pievienošana: Kad putas novārījušās, pievieno sāli, cukuru un saldo krējumu. Samaisi un ļauj uzsilt. Kad parādās pirmais burbulis, pievieno atlikušās ķiploka daivas un nogriez uguni. Ļauj zupai ievilkties apmēram 5 minūtes.
  6. 5. Pasniegšana: Pasniedz zupu ar baltmaizes grauzdiņiem un, ja vēlies, pievieno svaigus zaļumus.
Tomātu zupa ar ķiplokiem un saldo krējumu
Tomātu zupa ar ķiplokiem un saldo krējumu
Tomātu zupa ar ķiplokiem un saldo krējumu
Tomātu zupa ar ķiplokiem un saldo krējumu
Tomātu zupa ar ķiplokiem un saldo krējumu
Tomātu zupa ar ķiplokiem un saldo krējumu
Tomātu zupa ar ķiplokiem un saldo krējumu
Tomātu zupa ar ķiplokiem un saldo krējumu
Tomātu zupa ar ķiplokiem un saldo krējumu
Tomātu zupa ar ķiplokiem un saldo krējumu
Tomātu zupa ar ķiplokiem un saldo krējumu
Tomātu zupa ar ķiplokiem un saldo krējumu
Tomātu zupa ar ķiplokiem un saldo krējumu
Fiksā siera zupa ar dārzeņiem
(1)
Aukstā kefīra zupa ar garnelēm
(1)
Tom Kha zupa ar vistu un dārzeņiem
(1)
Vjetnamiešu zupa PHO
(1)
Meksikāņu tomātu zupa
(1)