Ziedkāposta un puravu biezzupa

2024-06-19 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Ziedkāposta un puravu biezzupa
Ja meklējat siltu, sātīgu un veselīgu zupu, tad ziedkāposta un puravu biezzupa ir lieliska izvēle! Šī zupa ir ne tikai garšīga, bet arī ļoti veselīga. Ziedkāposti ir bagāti ar C vitamīnu, K vitamīnu un dažādiem antioksidantiem, kas palīdz stiprināt imūnsistēmu un uzlabo vispārējo veselību. Puravi, savukārt, satur šķiedrvielas, folātus un B6 vitamīnu, kas veicina gremošanas veselību un sirds darbību. Šī zupa ir ideāli piemērota ziemas vakariem vai kā vieglas pusdienas visai ģimenei.

Kaloriju informācija

Kopējais kaloriju skaits zupā ir aptuveni 1200 kalorijas. Viena porcija (aptuveni 300 ml) satur aptuveni 150 kalorijas.

Sastāvdaļas

    • Cāļu muguras (zupas izlase): 3 gab.
    • Puķkāposts: 1 paliels
    • Puravs: 1 paliels
    • Ķiploku daivas: 2 gab.
    • Sīpols: 1 gab.
    • Saldais krējums: 200 ml
    • Sviests: 1 ēd.k.
    • Kaltēti zaļumi: pēc garšas
    • Sāls: pēc garšas
    • Pipari: pēc garšas
    • Safrāns: 1 tējk. (bez kaudzes)
    • Cukurs: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Sāciet ar vistas buljona vārīšanu. Novietojiet vistas muguriņas katlā, pārlejiet ar ūdeni un pievienojiet sāli. Uzkarsējiet līdz vārīšanai un regulāri noņemiet putas, kas veidojas uz virsmas.
  2. 2. Kad putas ir noņemtas, pievienojiet sagrieztu sīpolu un ķiplokus. Pievienojiet garšvielas – piparus un kaltētus zaļumus. Vāriet uz lēnas uguns vismaz stundu, lai izveidotos bagātīgs buljons.
  3. Reklāma
  4. 3. Kamēr buljons vārās, sagatavojiet dārzeņus. Sadaliet puķkāpostu mazākos gabaliņos un sagrieziet puravu ripiņās.
  5. 4. Kad buljons ir gatavs, izņemiet vistas muguriņas un pievienojiet puķkāpostu gabaliņus. Vāriet, līdz puķkāposts kļūst mīksts.
  6. 5. Pannā izkausējiet sviestu un apcepiet sagrieztus puravus apmēram 5 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini un mīksti.
  7. 6. Kad puķkāposts ir mīksts, pievienojiet apceptos puravus buljonam. Pavāriet vēl 5 minūtes, lai garšas sajauktos.
  8. 7. Ar blenderi sablendējiet visu zupu līdz vienmērīgai, krēmīgai konsistencei. Liekat zupu atpakaļ uz uguns, pievienojiet saldo krējumu un safrānu. Uzkarsējiet zupu, līdz tā ir silta un vienmērīgi sajaukta.
  9. 8. Pagaršojiet zupu un pielāgojiet garšvielas pēc savām vēlmēm. Servējiet zupu ar atkaulotu vārītu vistas gaļu un, ja vēlaties, pievienojiet baltmaizes grauzdiņus.
  10. 9. Ziedkāposta un puravu biezzupa ir ne tikai garda, bet arī veselīga izvēle, kas sniegs jums nepieciešamās uzturvielas un enerģiju. Šī zupa ir viegli pielāgojama, piemēram, saldo krējumu var aizstāt ar kokosriekstu pienu vai mandeļu krējumu vegāniskai versijai. Lai labi garšo!
Ziedkāposta un puravu biezzupa
Ziedkāposta un puravu biezzupa
Ziedkāposta un puravu biezzupa
Ziedkāposta un puravu biezzupa
Ziedkāposta un puravu biezzupa
Ziedkāposta un puravu biezzupa
Ziedkāposta un puravu biezzupa
Ziedkāposta un puravu biezzupa
Ziedkāposta un puravu biezzupa
Ziedkāposta un puravu biezzupa
Ziedkāposta un puravu biezzupa
Ziedkāposta un puravu biezzupa
Ziedkāposta un puravu biezzupa
Ziedkāposta un puravu biezzupa
Ziedkāposta un puravu biezzupa
Ziedkāposta un puravu biezzupa
Ziedkāposta un puravu biezzupa
Harira - tradicionālā Marokas zupa
(1)
Aukstā kefīra zupa ar garnelēm
(1)
Vjetnamiešu zupa PHO
(1)
Tomātu - pupiņu zupa
(1)
Lēču - pupiņu zupa
(1)
Fiksā siera zupa ar dārzeņiem
(1)