Taizemes pikantā vistas zupa

2023-05-08 Receptes autors Worldrecipes.eu

Taizemes pikantā vistas zupa
Ilgi domāju, kā šo zupu nosaukt, jo galarezultāts ir improvizācija, kas balstīta uz daudzām taizemiešu zupu receptēm.

Tā ir kaut kas starp Tom Yum un Tom Kha gai/kai. Patiesā atšķirība starp tām ir tāda, ka, ja tās sastāvā ir garneles, tā būs Tom Yum, bet, ja tajā ir vistas gaļa, tā būs Tom Kha, bet abu pamatā ir tādas sastāvdaļas kā galangals (ingvera veids), citronzāle, Taizemes čilli un kafīra laims.

Problēma ir tā, ka visus šos eksotiskos produktus ir grūti atrast. Un prieks ir tas, ka esmu izveidojusi šo recepti ar sarkano karija pastu, kurā ir pilnīgi VISAS šīs nepieciešamās autentiskās sastāvdaļas. Izmēģiniet paši!

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • sīpols: 1
    • sarkanā karija pasta: 1 paciņa (iesaku Kanokwan)
    • Čilli pipari: 1 (drosmīgākiem, jo karija pasta būs pikanta).
    • vistas fileja: 500 grami
    • dārzeņu vai vistas buljons: 0,5-1 litrs (atkarībā no tā, cik biezu buljonu vēlaties).
    • kokosriekstu piens: 200 g
    • smalkas nūdeles: 2 saujas (lieliskas ir Santa Maria Ramen nūdeles).
    • laima augļi: 0,5-1
    • brūnais cukurs: 1 tējkarote
    • zivju mērce: 1 ēdamkarote (pēc izvēles)
    • sāls
    • koriandrs: dekorēšanai

    Recipe Directions

  1. 1. Sīpolu smalki sagrieziet un apcepiet ar nedaudz eļļas neuzkarsētā pannā. Kad sīpols ir mīksts, pievienojiet sarkano karija pastu un viegli apcepiet.
  2. 2. Kamēr sīpoli cepas, sasmalciniet vistas gaļu, ievietojiet to katliņā un dažas minūtes apcepiet.
  3. Reklāma
  4. 3. Kad vistas gaļa ir gatava, samaziniet karstumu (lai novērstu piena sarecēšanu) un pievienojiet pārējās sastāvdaļas: ielejiet buljonu, pievienojiet nūdeles, kokosriekstu pienu, izspiediet laima sulu, sāli, cukuru un, ja nepieciešams, zivju mērci.
  5. 4. Gatavojiet 1-2 minūtes vai tik ilgi, līdz nūdeles kļūst mīkstas. Ja izmantojat parastas, ilgāk vārītas nūdeles, beigās pievienojiet kokosriekstu pienu.
  6. 5. Pasniedziet ar sasmalcinātām koriandra lapām. Garšīgi!
  7. 6. Tipi. Lai iegūtu krēmīgāku un aromātiskāku ēdienu, varat izmantot 2 tases kokosriekstu piena un attiecīgi mazāku daudzumu buljona. Protams, tas ir arī treknāks. Es arī iesaku pirms pievienošanas sasmalcināt nūdeles, lai tās sasmalcinātu. Jo smalkāki makaroni, vismaz man, jo garšīgāki.
Pikantie vistu spārniņi saldskābā mērcē
(1)
Vistu stilbiņi rīvmaizē
(1)
Vistas krēmzupa
(1)
Pikantā vistas siera zupa ar pupiņām un ķiplokiem
(1)
Vistas sitenis
(1)