Šoreiz recepti iesūtīja Wonderosa jeb Iveta . Ja vēl mājās saglabājušies āboli, tad var ātri un vienkārši uzcept šo ābolkūku.
Sastāvdaļas
6 olas
6 ēd.k. miltu
6 ēd.k. cukura
šķipsna sāls
6 normāla lieluma āboli ( ja maziņi, 2x vairāk)
Pagatavošana
1. Nomizo ābolus, izgriež serdi un sagriež kubikos.
2. Atdala olu dzeltenumu no olbaltumiem. Olu dzeltenumiem pievieno 6 ēd.k. cukura, rūpīgi sakuļ.
Reklāma
3. Olu dzeltenumiem pievieno 6 ēd.k. miltu un nesteidzīgi tos iemaisa, lai veidotos staipīgas mīkla.
4. Olu baltumus un šķipsnu sāls sakuļ stingrās putās. Svarīgs priekšnoteikums: traukam jābūt sausam un nedrīkst būt taukains. Olbaltumi ir saputoti tik stingri, kad apgriež trauku otrādi, putas nekrīt ārā.
5. Putas uzmanīgi iecilā olu dzeltenumu mīklā. Mīklu nedrīkst kult, bet rezultātam jābūt viendabīgam.
6. Ieber mīklā ābolus un uzmanīgi iecilā tos.
7. Izklāj pannā cepampapīru un izliek tur mīklu. Cep 170 grādos 40 min, krāsniņas durvis nedrīkst virināt, kūka var saplakt.
8. Kad kūka gatava, tā ir gaisīga, vieglas struktūras. Nedaudz atdzesē un uzsijā cukurpūderi. Baudiet!