Turpinot ābolu tēmu, dalos ar vēl vienu gardu ābolkūkas recepti, kas nāk no sirdij tuvas vietas - Kaucmindes. Šī ābolkūka ir bijusi manā recepšu grāmatā jau daudzus gadus, un tās vienkāršā, bet izsmalcinātā garša mani apbūra jau no pirmā kumosa. Pirmoreiz to nogaršoju, kad mani cienāja kolēģe no darba, un kopš tā laika tā ir kļuvusi par vienu no manām iecienītākajām kūkām.
Āboli, kas ir šīs kūkas galvenā sastāvdaļa, ir ne tikai garšīgi, bet arī ļoti veselīgi. Āboli ir bagāti ar šķiedrvielām, vitamīniem un antioksidantiem, kas palīdz stiprināt imūnsistēmu un uzlabo gremošanas sistēmu. Regulāri ēdot ābolus, var samazināt sirds slimību risku un uzlabot ādas veselību. Ja jums nav pieejami āboli, varat izmantot arī bumbierus vai persikus kā alternatīvu, lai gan oriģinālā recepte ir vislabākā tieši ar āboliem.
Šajā kūkā ir apmēram 3500 kalorijas kopumā, un, sadalot to 12 porcijās, katra porcija satur aptuveni 292 kalorijas.