Kaucmindes ābolkūka

2024-06-18 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Kaucmindes ābolkūka
Turpinot ābolu tēmu, dalos ar vēl vienu gardu ābolkūkas recepti, kas nāk no sirdij tuvas vietas - Kaucmindes. Šī ābolkūka ir bijusi manā recepšu grāmatā jau daudzus gadus, un tās vienkāršā, bet izsmalcinātā garša mani apbūra jau no pirmā kumosa. Pirmoreiz to nogaršoju, kad mani cienāja kolēģe no darba, un kopš tā laika tā ir kļuvusi par vienu no manām iecienītākajām kūkām.

Āboli, kas ir šīs kūkas galvenā sastāvdaļa, ir ne tikai garšīgi, bet arī ļoti veselīgi. Āboli ir bagāti ar šķiedrvielām, vitamīniem un antioksidantiem, kas palīdz stiprināt imūnsistēmu un uzlabo gremošanas sistēmu. Regulāri ēdot ābolus, var samazināt sirds slimību risku un uzlabot ādas veselību. Ja jums nav pieejami āboli, varat izmantot arī bumbierus vai persikus kā alternatīvu, lai gan oriģinālā recepte ir vislabākā tieši ar āboliem.

Šajā kūkā ir apmēram 3500 kalorijas kopumā, un, sadalot to 12 porcijās, katra porcija satur aptuveni 292 kalorijas.

Sastāvdaļas

    • Olas: 8
    • Miltu: 22 ēdamkarotes
    • Cepamā pulvera: 1 ēdamkarote
    • Āboli: +/- 10 palieli
    • Ūdens: 5 ēdamkarotes
    • Sviests: 200 grami
    • Cukurs: 12 ēdamkarotes
    APAKŠĒJAI DAĻAI:
    • Sviests: 200 grami
    • Olu dzeltenumi: 3
    • Cepamā pulvera: 1 ēdamkarote
    • Miltu: 10 ēdamkarotes ar kaudzi vai 15 līdzenas ēdamkarotes
    • Cukura: 6 līdzenas ēdamkarotes
    VIDUS DAĻAI:
    • Sagriezti āboli kas nedaudz pārkaisīti ar cukuru
    VIRSĒJAI KĀRTAI:
    • Olu dzeltenumi: 5
    • Cukura: 6 līdzenas ēdamkarotes
    • Ūdens: 5 nepilnas ēdamkarotes
    • Miltu: 7 ēdamkarotes
    • Olu baltumi: 8

    Pagatavošana

  1. 1. Sākot ar āboliem, tos nomizo un sagriež gabaliņos. Pārkaisa ar cukuru un noliek malā, lai izdalās sula. Āboliem jābūt skābensaldām, lai radītu patīkamu garšu kontrastu kūkā.
  2. 2. Apakšējās kārtas pagatavošanai sajauc 3 olu dzeltenumus ar 200 g sviesta, 1 ēdamkaroti cepamā pulvera, 6 līdzenas ēdamkarotes cukura un 10 ēdamkarotes miltu ar kaudzi (vai 15 līdzenas). Mīklu samīca līdz tā ir viendabīga, un, ja tā līp pie rokām, pievieno vēl nedaudz miltu. Mīklai jābūt elastīgai un nedrīkst lipināties pie bļodas malām.
  3. Reklāma
  4. 3. Augšējās kārtas pagatavošanai 5 olu dzeltenumus sakuļ ar 6 ēdamkarotēm cukura. Pēc tam uz katru olu pievieno nepilnu ēdamkaroti ūdens un visu samaisa, pievienojot 7 ēdamkarotes miltu.
  5. 4. Atlikušos 8 olu baltumus sakuļ stingrās putās un uzmanīgi iecilā mīklā. Mīklai jābūt vieglai un gaisīgai.
  6. 5. Cepamo papīru izklāj uz cepamās pannas un plānā kārtā izveltnē apakšējās kārtas mīklu. Tad vienmērīgi izkārto sagrieztos ābolus un pārlej ar augšējās kārtas mīklu.
  7. 6. Kūku cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 40 minūtes, līdz virsējā kārta ir zeltaini brūna.
  8. 7. Kad kūka ir izcepusies, to atdzesē un sagriež gabalos. Pie servēšanas var pārkaisīt ar pūdercukuru un pasniegt ar gardu deserta mērci vai vaniļas saldējumu. Kūka būs vēl garšīgāka nākamajā dienā, kad visas garšas būs savilkušās.
  9. 8. Šī recepte ir patiesi īpaša un noteikti kļūs par vienu no jūsu iecienītākajām ābolkūkām. Izbaudiet šo gardo desertu kopā ar ģimeni un draugiem! Lai labi garšo!
Kaucmindes ābolkūka
Kaucmindes ābolkūka
Kaucmindes ābolkūka
Kaucmindes ābolkūka
Kaucmindes ābolkūka
Kaucmindes ābolkūka
Kaucmindes ābolkūka
Kaucmindes ābolkūka
Kaucmindes ābolkūka
Kaucmindes ābolkūka
Kaucmindes ābolkūka
Kaucmindes ābolkūka
Kaucmindes ābolkūka
Kaucmindes ābolkūka
Kaucmindes ābolkūka
Kaucmindes ābolkūka
Kaucmindes ābolkūka
Kaucmindes ābolkūka
Kaucmindes ābolkūka
Kaucmindes ābolkūka
Kaucmindes ābolkūka
Kaucmindes ābolkūka
Kaucmindes ābolkūka
Siltais ābolu pīrāgs ar mannu
(1)
Ātrā kefīra ābolkūka
(1)